@stormie samozrejme 🙂
Chlieb s cibulou
Suroviny: 500ml letná voda s 2PL psyllium (nabubľať cca 30min), 350g Nutrifree Per Pane, 150g pohánová múka (alebo Nutrifree Per Integrale, mix prirodzene bezlepkových muk – hladká ryžová, kukuričná, možme namiešať aj viacej druhov), 2ČL sol, kmín a semienka podĺa chuti, 2PL olivového oleja alebo bravčovej masti, kvasok: 50ml voda, 1ČL kr.cukor, 15g droždie...
Cibuľa, masť, med
Postup: urobíme si kvások, ktorý vlejeme spolu s vodou a psylliom do zmiešaných sypkých surovín. Pridáme vychladenu opečenú cibuľu (na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na troche masti, pridáme lyžicu medu (pripadne podľa chuti), necháme trochu zredukovať). Cesto bude redšie, necháme ho nakysnuť kým zdvojnásobí objem. Premiesime ho, vytvarujeme bochník a dáme do formy vysypanej ryzovou mukou. Necháme opať podkysnúť. Chlebík vyklopíme na papier na pečenie, pofrkame vodou - naj rozprašovačom (ak mate chut na chrumkavu korku tak slanou vodou). Pečieme. Po upečení, zabalíme do vlhkej utierky a necháme na mriezke vychladnúť.
Pečenie so záparom (plech s horucou vodou na dne rury): 10min pri 230°C, potom cca 40min pri 200°C
@stormie skušala som kukuričný kvások pred dvoma rokmi, ale žial nedarilo sa mu. Alebo skor chybala mi parťačka ktorá mi to vsetko po lopate vysvetlila či je všetko ok, lebo oproti raznemu sa inak spraval 😁 skusala som najst v okoli niekoho kto by mal bezlepkovy ale nic, ale tak snáď vari raz bude aj bezlepkovy kvások
Mozem poprosit recept?