Suroviny: cca 300g Bakery mix od Potravinárska výroba Liana, 300g Schar mix B, 100g kryštálového cukru, 1 biely jogurt, 50g roztopeného masla (35g olej), 50g roztopenej bravčovej masti, cca 4 dcl vlažného mlieka, v ktorom rozmiešame tri štvrtiny kocky kvasníc FALA alebo VIVO, 2 vajcia, trocha soli
POSTUP: Všetko vymiesiť mixérom s hákmi alebo v robote, nechať nakysnúť 45 minút. rozváľať na plát, potrieť maslom, posypať cukrom so škoricou, zavinúť a nakrájať slimáky. Poukladať na plech na papier na pečenie. Piecť pri cca 160°C do zlatohneda, sú mäkkučké a jemné. Cca 20min.
Po upečení môžete poliať cukrovou polevou /horúce mlieko, práškový cukor, máličko citrónovej šťavy/. Cesto je vhodné na moravské koláče, plnené buchty, makovky, buchtičky...
MORAVSKÉ KOLÁČE Cesto, ako na škoricové slimáky Posýpka: Múku Bakery mix Liana, kryšt. cukor a rozpustené maslo si zmiešame dokopy ,aby sme dostali hrudkovitú štruktúru. Okraje koláčikov si potrieme žĺtkom a vrchnú plnku zasypeme posýpkou. Necháme ešte podkysnúť a upečieme.
Tvarohová plnka: Tvaroh si vymiešame s kryšt. cukrom, vanilkovým cukrom, citron. kôrou Maková plnka: Mak si vymiešame s kryšt. cukrom a pridáme dve- tri lyžice vriaceho mlieka. Orechová plnka: detto ako maková
Suroviny: cca 300g Bakery mix od Potravinárska výroba Liana, 300g Schar mix B, 100g kryštálového cukru, 1 biely jogurt, 50g roztopeného masla (35g olej), 50g roztopenej bravčovej masti, cca 4 dcl vlažného mlieka, v ktorom rozmiešame tri štvrtiny kocky kvasníc FALA alebo VIVO, 2 vajcia, trocha soli
Plnka škoricová: maslo (hera, palmarín), škorica, cukor, môžme pridať nastrúhame jablko (výživu)
Plnka tvarohovo pudingová: 3,5 dl mlieka, 3 PL cukru, 1 Zlatý klas - uvariť na puding, vymiešať hrozienka, 250 g tvarohu, citrónová šťava
POSTUP: Všetko vymiesiť mixérom s hákmi alebo v robote, nechať nakysnúť 45 minút. rozváľať na plát, potrieť maslom, posypať cukrom so škoricou, zavinúť a nakrájať slimáky. Poukladať na plech na papier na pečenie. Piecť pri cca 160°C do zlatohneda, sú mäkkučké a jemné. Cca 20min.
Po upečení môžete poliať cukrovou polevou /horúce mlieko, práškový cukor, máličko citrónovej šťavy/.
Cesto je vhodné na moravské koláče, plnené buchty, makovky, buchtičky...
MORAVSKÉ KOLÁČE
Cesto, ako na škoricové slimáky
Posýpka: Múku Bakery mix Liana, kryšt. cukor a rozpustené maslo si zmiešame dokopy ,aby sme dostali hrudkovitú štruktúru. Okraje koláčikov si potrieme žĺtkom a vrchnú plnku zasypeme posýpkou. Necháme ešte podkysnúť a upečieme.
Tvarohová plnka: Tvaroh si vymiešame s kryšt. cukrom, vanilkovým cukrom, citron. kôrou
Maková plnka: Mak si vymiešame s kryšt. cukrom a pridáme dve- tri lyžice vriaceho mlieka.
Orechová plnka: detto ako maková