99 / 259
    Slimáky s medvedím cesnakom

    Ahoj prosím pošleš mi recept ? Ďakujem 😀

    25. máj 2021
    tinkaga
    autor

    @angela222 samozrejme 🙂 cesto je univerzálne, mäkkulinke.

    Suroviny: cca 300g Bakery mix Liana, 300g Schar mix B, 1-1/2 ČL kryštálového cukru, 1 biely jogurt, 50g roztopeného masla (35g olej), 50g roztopenej bravčovej masti, cca 4 dcl vlažného mlieka, v ktorom rozmiešame tri štvrtiny kocky kvasníc FALA alebo VIVO, 2 vajcia, trocha soli
    Plnka: hrsť medvedieho cesnaku (ja som použila čerstvé pesto z medvedieho cesnaku), 2 žĺtka, 150g tvrdý strúhaný syr, 150g maslo, soľ, vegeta, čierne korenie podľa chuti, povrch môžme posypať nakrájanou slaninou (nedávala som tentokrát)
    POSTUP: Všetko vymiesiť mixérom s hákmi alebo v robote, cesto nemá byť moc husté ani moc riedke. Vo všeobecnosti majú byť bezlepkové cesta trochu v lacnejšie než klasické. Nechať nakysnúť 45 minút. rozváľať, naplniť plnkou, zrolovat, natrieť bielkom rozslahanym s trochou mlieka. Poukladať na plech na papier na pečenie. Piecť pri cca 160°C do zlatohneda, sú mäkkučké a jemné. Cca 20min.
    Plnka: roztopíme maslo, pridáme všetko ostatné a natrieme plat cesta.

    Cesto je vhodné na moravské koláče, plnené buchty, makovky, buchtičky, škoricové ci pudingove hniezda. Len treba pridať viac cukru. V recepte bolo uvedené 100g krystalovejo cukru ale to je podľa mňa veľa. Ale ak máte sladké tak kľudne 😄

    25. máj 2021

    @tinkaga Ďakujem 🙂

    25. máj 2021