Suroviny: 4 bielka, 230g kr.cukor, 2PL kuk.škrob (zlatý klas), 2 ČL vínny ocot (cit.štava) Krém: 250ml smotana na šlahanie (alebo mix mascarpone a šlahačky), 1PL pr.cukor, možme pridať aj kusok citrónovej kory, ovocie na zdobenie ovocné coulis: 2 hrnčeky mrazených malín, 3/4 hrnčeka kr.cukor POSTUP: Bielka šľaháme do tuha a postupne za stáleho šľahania pridávame cukor, potom kukuričný škrob a nakoniec ocot. Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžicou robíme kôpky, do ich stredu spravíme jamku, aby vyzerali ako hniezda, alebo Cesto“ striekajte do kruhu s tým, že si nastriekate základný kruh a potom kraje vytiahnete len vyššie aby vám vznikla taká ako keby „studnička“ do ktorej potom dáte ovocný rozvar. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, dáme plech do rúry a hneď stiahneme na 110 stupňov.Sušíme 50 minút, potom ohrev vypneme, dvierka na rúre podoprieme vareškou a necháme v rúre do úplného vychladnutia. Uvaríme si Coulis, ak sa nám zdá poleva riedka, možme pridať kuk.škrob zmiešaný v studenej vode. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom. Tesne pred podávaním alebo v daný deň, dáme na dno coulis, ozdobíme tortičky plnkou, dozdobíme ovocím..
Suroviny: 4 bielka, 230g kr.cukor, 2PL kuk.škrob (zlatý klas), 2 ČL vínny ocot (cit.štava)
Krém: 250ml smotana na šlahanie (alebo mix mascarpone a šlahačky), 1PL pr.cukor, možme pridať aj kusok citrónovej kory, ovocie na zdobenie
ovocné coulis: 2 hrnčeky mrazených malín, 3/4 hrnčeka kr.cukor
POSTUP: Bielka šľaháme do tuha a postupne za stáleho šľahania pridávame cukor, potom kukuričný škrob a nakoniec ocot.
Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžicou robíme kôpky, do ich stredu spravíme jamku, aby vyzerali ako hniezda, alebo Cesto“ striekajte do kruhu s tým, že si nastriekate základný kruh a potom kraje vytiahnete len vyššie aby vám vznikla taká ako keby „studnička“ do ktorej potom dáte ovocný rozvar.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov, dáme plech do rúry a hneď stiahneme na 110 stupňov.Sušíme 50 minút, potom ohrev vypneme, dvierka na rúre podoprieme vareškou a necháme v rúre do úplného vychladnutia.
Uvaríme si Coulis, ak sa nám zdá poleva riedka, možme pridať kuk.škrob zmiešaný v studenej vode. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.
Tesne pred podávaním alebo v daný deň, dáme na dno coulis, ozdobíme tortičky plnkou, dozdobíme ovocím..