Pudingáče Suroviny: cca 400g Bakery Mix Liana, 250ml mlieko, 200ml olej, 3 žltky, 80g cukor, 20g čerstvé droždie+1PL cukor do kvásku, cca 20ml voda+1PL psyllium, 1 plná PL tangzhong Tangzhong: 45g ryžová múka hladká, 120g voda Plnka: 2 zlaté klasy, 750ml mlieko, 6PL cukor, 180g maslo, vanilka alebo 2-3 vanilínové cukry Postup: Uvaríme si tangzhong - múku zmiešame s vodou, za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladiť. čo neminieme môžme odložiť do chladničky a postupne odoberať. Urobíme si kvások z mlieka, droždia, cukru. Vo vode si rozpustíme psyllium. Pripravíme si múku, vmiešame kvások, psyllium, olej... vymiesime hladké cesto. Ak treba dosypeme muku, ale vo všeobecnosti majú byť bezlepkové cesta redšie než klasické. Po vykysnutý cesto rozdelíme na 16 častí, každé ušúlame do tvaru podkovy a poprepletáme. Uložíme na papier na pečenie alebo vymastený plech, necháme podkysnuť, potrieme rozlahaným vajíčkom a dáme upiecť. upečené a vychladené prekrojíme a plníme plnkou. Plnka: uvaríme hustý puding, do horúceho odstaveného pudingu vmiešame maslo, necháme vychladiť.
Kysnutnie: 1hod podkysnutie: 10-15min Pečenie: cca 15min pri 200°C
Pudingáče
Suroviny: cca 400g Bakery Mix Liana, 250ml mlieko, 200ml olej, 3 žltky, 80g cukor, 20g čerstvé droždie+1PL cukor do kvásku, cca 20ml voda+1PL psyllium, 1 plná PL tangzhong
Tangzhong: 45g ryžová múka hladká, 120g voda
Plnka: 2 zlaté klasy, 750ml mlieko, 6PL cukor, 180g maslo, vanilka alebo 2-3 vanilínové cukry
Postup:
Uvaríme si tangzhong - múku zmiešame s vodou, za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladiť. čo neminieme môžme odložiť do chladničky a postupne odoberať.
Urobíme si kvások z mlieka, droždia, cukru. Vo vode si rozpustíme psyllium. Pripravíme si múku, vmiešame kvások, psyllium, olej... vymiesime hladké cesto. Ak treba dosypeme muku, ale vo všeobecnosti majú byť bezlepkové cesta redšie než klasické.
Po vykysnutý cesto rozdelíme na 16 častí, každé ušúlame do tvaru podkovy a poprepletáme. Uložíme na papier na pečenie alebo vymastený plech, necháme podkysnuť, potrieme rozlahaným vajíčkom a dáme upiecť. upečené a vychladené prekrojíme a plníme plnkou.
Plnka: uvaríme hustý puding, do horúceho odstaveného pudingu vmiešame maslo, necháme vychladiť.
Kysnutnie: 1hod
podkysnutie: 10-15min
Pečenie: cca 15min pri 200°C