52 / 259
    Pudingáče
    tinkaga
    autor

    Pudingáče
    Suroviny: cca 400g Bakery Mix Liana, 250ml mlieko, 200ml olej, 3 žltky, 80g cukor, 20g čerstvé droždie+1PL cukor do kvásku, cca 20ml voda+1PL psyllium, 1 plná PL tangzhong
    Tangzhong: 45g ryžová múka hladká, 120g voda
    Plnka: 2 zlaté klasy, 750ml mlieko, 6PL cukor, 180g maslo, vanilka alebo 2-3 vanilínové cukry
    Postup:
    Uvaríme si tangzhong - múku zmiešame s vodou, za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladiť. čo neminieme môžme odložiť do chladničky a postupne odoberať.
    Urobíme si kvások z mlieka, droždia, cukru. Vo vode si rozpustíme psyllium. Pripravíme si múku, vmiešame kvások, psyllium, olej... vymiesime hladké cesto. Ak treba dosypeme muku, ale vo všeobecnosti majú byť bezlepkové cesta redšie než klasické.
    Po vykysnutý cesto rozdelíme na 16 častí, každé ušúlame do tvaru podkovy a poprepletáme. Uložíme na papier na pečenie alebo vymastený plech, necháme podkysnuť, potrieme rozlahaným vajíčkom a dáme upiecť. upečené a vychladené prekrojíme a plníme plnkou.
    Plnka: uvaríme hustý puding, do horúceho odstaveného pudingu vmiešame maslo, necháme vychladiť.

    Kysnutnie: 1hod
    podkysnutie: 10-15min
    Pečenie: cca 15min pri 200°C

    28. okt 2020