MAKOVÉ ROŽKY metodou Tang zhong Kto ešte neprišiel s tangzhongem do styku, vedzte, že príprava je veľmi jednoduchá a jeho použitie v pečive až neskutočne zvláčni ako slané, tak sladké. Tangzhong: Množstvo na jedny rožky je zo 30g ryžovej hladkej múky a 80ml vodu. Možte si pripraviť väčšie množstvo, ktoré možno pár dní uchovať v chladničke a postupne odoberáť. Príprava je jednoduchá, vodu s múkou zmiešajte a zohrejte na cca 65 stupňov. Vznikne kašovitá konzitence, odstavte a nechajte vychladnúť. Suroviny: 375g Mix B, 100g tangzhongu, 50g rozpustné maslo, 100g cukor, 20g droždie čerstvé, 2 žltky, 200ml mlieko POSTUP: V troche mlieka rozdrobíme droždie, pridajte trochu múky a vody a nechajte vzísť kvások. Do neho následne pridajte ostatné ingrediencie a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte na linke zdvojnásobiť objem. Medzitým si zvarte zomletý mak s trochou mlieka a sladidlom (cukor, sirupy). Po nakysnutí cesta rozdeľte cesto na šesť dielov, dôkladne prepracujte, každý diel vyvaľkajte do trojuholníka, na spodnú stranu naneste mak a zrolujte do rožkov. Rúru rozpáľte na 230 stupňov a na spodný rošt dajte plech s vodou. Po pätnástich minútach rožky potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte makom a vložte do zaparenej rúry. 15 minút pečte na 230 stupňov, potom vytiahnite plech a dopečte do zlatista na 200 stupňov.
MAKOVÉ ROŽKY metodou Tang zhong
Kto ešte neprišiel s tangzhongem do styku, vedzte, že príprava je veľmi jednoduchá a jeho použitie v pečive až neskutočne zvláčni ako slané, tak sladké.
Tangzhong: Množstvo na jedny rožky je zo 30g ryžovej hladkej múky a 80ml vodu. Možte si pripraviť väčšie množstvo, ktoré možno pár dní uchovať v chladničke a postupne odoberáť.
Príprava je jednoduchá, vodu s múkou zmiešajte a zohrejte na cca 65 stupňov. Vznikne kašovitá konzitence, odstavte a nechajte vychladnúť.
Suroviny: 375g Mix B, 100g tangzhongu, 50g rozpustné maslo, 100g cukor, 20g droždie čerstvé, 2 žltky, 200ml mlieko
POSTUP: V troche mlieka rozdrobíme droždie, pridajte trochu múky a vody a nechajte vzísť kvások. Do neho následne pridajte ostatné ingrediencie a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte na linke zdvojnásobiť objem.
Medzitým si zvarte zomletý mak s trochou mlieka a sladidlom (cukor, sirupy).
Po nakysnutí cesta rozdeľte cesto na šesť dielov, dôkladne prepracujte, každý diel vyvaľkajte do trojuholníka, na spodnú stranu naneste mak a zrolujte do rožkov.
Rúru rozpáľte na 230 stupňov a na spodný rošt dajte plech s vodou.
Po pätnástich minútach rožky potrite rozšľahaným vajíčkom, posypte makom a vložte do zaparenej rúry. 15 minút pečte na 230 stupňov, potom vytiahnite plech a dopečte do zlatista na 200 stupňov.