27 / 259
    Sacherova torta, punčové rezy
    tinkaga
    autor

    SACHER TORTA
    Suroviny: korpus: 200g Cake mix Liana, 180g kr.cukor, 25g kakao, 4vajcia, 100ml vlažná voda, 150ml olej, marhulový džem na potretie,
    Poleva: 200g čokoláda, 3-4PL mlieko, 2PL olej
    POSTUP: Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame Cake mix s Kakaom tmavým. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, spodný korpus nahrubo natrieme horúcim marhuľovým džemom. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež môžeme potrieť džemom. Nakoniec celú tortu aj boky oblejeme roztopenou čokoládou s mliekom a olejom. Necháme stuhnúť.
    Pečenie: pri teplote 180 °C asi 20-25 minút

    5. aug 2020