17 / 259
    Kysnutý koláč s mandľovou posýpkou
    tinkaga
    autor

    Cca 350ml mlieko + 1PL psylium, 500g PROMIX ALFA (MIX B, BAKERY MIX), 3PL práš. Cukor, 70g maslo, 1PL cukor do kvásku, 4Og čerstvé droždie, ovocie na koláč
    Drobenka: 3PL mleté mandle, 3PL pr. Cukor, 1PL maslo (palmarín)
    POSTUP: Z 250 ml teplého mlieka, kocky droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. 500g Promix Alfa zmesi premiešame s 3 PL práškového cukru, 70 g mäkkého masla, pridáme vykysnutý kvások a trochu mlieka tak, aby sme dosiahli nelepivú konzistenciu. Pokropíme vodou a necháme prikryté v mise aspoň hodinu kysnúť. Nakysnutú zmes rukami natlačíme do vymastenej formy na koláč, posypeme asi 250 g malín (môžu byť aj mrazené) a mrveničkou, na ktorú zmiešame 3 PL mletých mandlí, 3 PL práškového cukru a 1 PL masla). Pečieme do zlatohneda. Najlepšie chutí čerstvo napečený.

    Kysnutie: pokropíme vodou, 1hod
    Pečenie: 30min pri 200°C

    29. apr 2020