26 / 259
    tvarohový krémovník
    tinkaga
    autor

    SUroviny: 220g CAKE MIX LIANA (alebo Jizerka, Promix uni... v tom pridade pridať aj kypraci prášok, a kludne aj 1/2ČL guarovu gumu), 125g hera (alsan, palmarin), 120g práškový cukor, 1 vajce, 2 žltky, 1PL kakao
    plnka: 0,5l mlieko (sójové, pohánkové, minusL, 500g tvaroh (minusL), 1 zlatý klas (my sme použili karamelový pudingový prášok), 150g práškový cukor, 1 vajce, 2-3 žltky, 1dcl olej, vanilka
    na zapečenie: 4-5 bielkov, 5PL kryštálový cukor
    Postup:
    Vymiesime si v miske cesto zo všetkých surovín. Rozotrieme ho na malý, hlboký plech, najlepšie mokrými rukami alebo stierkou. Potom v mixéri vyšľaháme všetky prísady na plnku. Pozor, puding nevaríme. Túto pudingovú hmotu si vylejeme na neupečené cesto. Je naozaj riedke, ale pečením a vychladnutím ztuhne. Dajte piecť asi na 175stupňov C cca 20 minút. Medzitým si vyšľahajte tuhý sneh -najskôr bielky a potom pridať cukor. Sneh natrieť na masu v plechu a dať ešte zapiecť 10-15min.

    19. apr 2020