28 / 259
    pavlovej torta
    tinkaga
    autor

    6bielok, štipka soli, 300g kr.cukor, 1PL zemiakový škrob, 2PL kokos,
    Krém: 250g bezlaktozové mascarpone, 100ml šlahačka bezlaktozová, cukor podľa chuti, kora z citróna
    Ovocie na ozdobenie
    POSTUP: bielka pomaly šlaháme 2-3min si štipkou soli, pomaly pri znižených otáčkach pridáme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne rozpustia. Nasledne ešte premiešame na vyšších otačkach 1minutu. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom pomaly zašľaháme zemiakový škrob. Zvýsime otačky a chvilu premiešame. Kokos primiešame zľahka metličkou až na záver. Na papier na pečenie nanesieme sneh do tvaru kruhu s priemerom asi 22 cm, radšej menší ale vyšší tvar.
    Pečenie: Rúru predhrejeme na 200 °C. Hneď, ako tortu vložíme do rúry, znížime teplotu na 150 °C a pečieme približne 60 minút. Potom teplotu znížime na 50 °C a dopekáme ďalších 30 minút. Po dopečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a tortu necháme v rúre schnúť celú noc.

    16. apr 2020