18 / 259
    trdelník
    tinkaga
    autor

    250g MIX B(CAKE MIX), 250g PROMIX PK, 1PL psylium, cca 200ml mlieko, 10g čerstvé droždie, štipka soli, 2 žltka, 75g cukor, 2PL rum, 75g maslo
    Obal – 2 bielka—sneh, zmes škorice, vanilky, cukru, orechov. Najprv obalime v bielku a potom vo zmesi
    POSTUP: pripravíme si do pol šálky vlažného mlieka s 2 pl cukru a nadrobíme drožie. Necháme vykysnúť. V hrnčeku si rozpustíme maslo. V miske si zmiešame dva druhy múky (niekedy robím len z MIX B, záleží akú mám doma) a 2 žĺtky. Všetky suroviny zmiešame, Vytvoríme cesto, ktorá sa nelepí. Rozvaľkáme si ho na kruh. Mne sa najlepšie robí medzi dva sáčky. urobíme si z cesta pásiky a natáčame na trubičky
    natočenú trubičku najprv obalíme zmesi s cukrom (vanilkový a škoricový) potom ju vymáčame v pene zo 2 bielkov a nakoniec obalíme v posekaných vlažských orechoch. Dáme na plech a upečieme.

    Kysnutnie: 30min
    Pečenie: cca 25min pri 190°C

    16. apr 2020