21 / 259
    griláž bez salka
    tinkaga
    autor

    250g kryštálový cukor, 1 Alsan (palmarín), 200g orechov (100g mleté a 100g nasekané), 1 vajíčko, bezlepkové oblátky
    POSTUP
    Najprv si pripravíme 100g mletých orechov a 100g nasekaných, aj ostatné prísady, pretože potom už budeme len miešať...🙂) Do hrnca dáme 250g kryš. cukru, miešame, kým sa úple neskaramelizuje, nie dlho, aby nebol horký. Pridáme alsan, ktorý sa úplne rozpustí, nebojte sa, ono sa to postupne spojí. Stále miešame, pridáme vopred pripravené orechy, dobre premiešame, Pred pridaním vajíčka hrniec odstavím z plameňa, aby sa znížila teplota a vajíčko sa nezrazilo, prilejem vajíčko, zamiešam a opäť prehrejem na plameni, aby prešlo varom. Lejeme na vopred pripravené 3 oblátky a nožom rozotierame (oblátka, zmes, oblátka, zmes, oblátka) a zaťažíme. Neskôr vložíme na noc do chladničky a nakrájame.

    5. dec 2019