400g MIX B, 100g pohánková múka, 20g droždie čerstvé, 1ČL soľ, 1,5 dcl olej, 230ml vlažná voda na kvások, 200ml vody a 1PL psylium Vajce na pomazanie a semiačka na posypanie (sézam, ľan, mak...) POSTUP: Vymiesiť, vyformovať cca 80g žemličky, otlačiť do nich naolejovanú formu Podkysnutie - prikryté cca 35min pod Pečenie - 225°C 15min, dopekáme pri 200°C 10min
400g MIX B, 100g pohánková múka, 20g droždie čerstvé, 1ČL soľ, 1,5 dcl olej, 230ml vlažná voda na kvások, 200ml vody a 1PL psylium
Vajce na pomazanie a semiačka na posypanie (sézam, ľan, mak...)
POSTUP: Vymiesiť, vyformovať cca 80g žemličky, otlačiť do nich naolejovanú formu
Podkysnutie - prikryté cca 35min pod
Pečenie - 225°C 15min, dopekáme pri 200°C 10min
zdroj:
https://www.youtube.com/watch?v=jcV6B7Ae7BA