400g MIX B, 2 vajce, 200ml mlieko, 60g práškový cukor, 50ml olej, 1ČL soľ, 20g čerstvé droždie, v 50ml vody 1PL psyliaAk pridáme do cesta hrozienka, mozme urobit vianocku (tri pasy ako vrkoch, 2 pasy, ... na spodok dame vrkoc, narch 2 popletené pasy a pečieme)Plnka kakaova – 50g maslo, 30ml olej, 100g kr. cukor, 1PL kakao, 50g pudingový prášokPlnka orechová – 100g mleté orechy, vanilka, 100g kr. cukru, 90ml teplé mlieka, 30g sušených hrozienok (dame do mlieka)POSTUP: Zavinieme, potrieme žltkom a pečiemeKysnutie : 30min a ešte ho prepracujemePečenie: 25min pri 180°C
zdroj:
další recept200g MIX B, 1 vajce, 100ml mlieko, 40g cukor, 40g olej, 1/2ČL soľ, 20g droždie,Kysnutie: 30min a ešte ho prepracujemePečenie: 35min pri 170°C
400g MIX B, 2 vajce, 200ml mlieko, 60g práškový cukor, 50ml olej, 1ČL soľ, 20g čerstvé droždie, v 50ml vody 1PL psylia
Ak pridáme do cesta hrozienka, mozme urobit vianocku (tri pasy ako vrkoch, 2 pasy, ... na spodok dame vrkoc, narch 2 popletené pasy a pečieme)
Plnka kakaova – 50g maslo, 30ml olej, 100g kr. cukor, 1PL kakao, 50g pudingový prášok
Plnka orechová – 100g mleté orechy, vanilka, 100g kr. cukru, 90ml teplé mlieka, 30g sušených hrozienok (dame do mlieka)
POSTUP: Zavinieme, potrieme žltkom a pečieme
Kysnutie : 30min a ešte ho prepracujeme
Pečenie: 25min pri 180°C
zdroj:
https://www.youtube.com/watch?v=YUWK4cIU6fkdalší recept
200g MIX B, 1 vajce, 100ml mlieko, 40g cukor, 40g olej, 1/2ČL soľ, 20g droždie,
Kysnutie: 30min a ešte ho prepracujeme
Pečenie: 35min pri 170°C