Mnohé sa zdá byť veľmi jednoduché, kým to nezačneme robiť. To, čo jeden zvládne ľavou zadnou, druhý považuje za namáhavú činnosť. Vyhýbate sa kúpe celého kuraťa, lebo neviete, ako ho rozporciovať? Alebo si myslíte, že to zaberie príliš veľa času?
Potom je tu práve pre vás krátke inštruktážne video, kde sa dozviete, ako hravo a ľahko rozporciovať kura. Jediné, čo k tejto činnosti potrebujete, je ostrý nôž a ak si nechcete poškodiť kuchynskú linku, doska na krájanie.
Celé kura vám nereže? Tak teda režte…
Uvariť lahodné jedlo je jedna vec, podávať ho tak, aby lahodne vyzeralo je vec druhá. Niekedy veru aj oči jedia a ak zbadáme pekne naservírované jedlo, ani plný žalúdok nás nezastaví pred tým, aby sme pripravený pokrm aspoň neochutnali.
Pohľad na tanier s kuracím stehnom a dvoma či troma kôpkami ryže máme už tak vrytý do pamäte, že napriek tomu, že toto jedlo má rád skoro každý, len málokomu by ešte pri pohľade na tanier s touto kombináciou tiekli sliny. A pritom stačí naozaj málo, a aj jednoducho upečené kura sa môže stať príťažlivým pokrmom.
Vďaka jeho nevýraznej farbe nie je ťažké vybrať k nemu vhodné „dekorácie“. Biely tanier je (nielen pre kura) vynikajúcou voľbou, ako sa zhodujú mnohí poprední kuchári. Vzhľad jedla dotvárame potom najmä pomocou bylín, zeleniny či omáčok. Avšak tie naše jedlé dekorácie musia vzájomne ladiť a musia byť v harmónii s tým, čo podávame.
Celý dojem zo stolovania môže tiež pokaziť samotné podávanie jedla. Ak sa nám nechcelo nakrájať kura ešte skôr, ako sme ho postavili pred hostí, snažiť sa pred nimi nakrájať ho a klásť im ho za pochodu na taniere nemusí pôsobiť zrovna profesionálne či vábivo.
Video ukazuje ako málo stačí na to, aby sa z obyčajného kuraťa stalo kura kráľovské. Naozaj netreba veľa… ani oblohy, ani snahy.
Začni písať komentár...