takže : 4 hrnčeky (250ml) múky T650 (ja som dala asi tretinu grahamovej), 1/2 lyžičky droždia, 1a 1/2 až 2 lyžičky soli, 2 hrnčeky vody, rasca a 1 väčší uvarený zemiak. Všetko vareškou zmiešať (nemiesiť!)-cesto bude také mazľavé ale tak to má byť, zakryť potravinovou fóliou a nechať stáť 10-12 hodín (cez noc), potom preložiť na pomúčenú dosku, pár krát poprekladať, zakryť utierkou a nechať ešte 2 hodiny. Pol hodinu pred koncom dať do rúry pekáč s pokrievkou (jánska mysa, liatinový alebo rímsky hrniec) a zapnúť rúru na 230°C. Cesto preniesť do horúceho pekáča (a nepopáliť sa ), zakryť a piecť 30min, potom odkryť a dopiecť ešte 15-20min (kým nebude vydávať po zaklopaní dutý zvuk - ja som musela aj znížiť teplotu na 180-200°C, aby ho veľmi nepripieklo). Po dopečení potrieť vodou
a nenapises ho sem? dakujem