🫘Sladko-kyslá fazuľačka, ktorú by mala vedieť pripraviť každá gazdinka. Je množstvo receptov a verzií a ja ju robím takto👇🏽
    ⭐️Budeš potrebovať:
    (množstvo si treba prispôsobiť kvôli objemu hrnca. Každý varí iné množstvo, takže približne...)
    🫘300g fazuľa
    🥩500g údené mäso alebo údená kosť
    🥔6 stredných zemiakov
    🥛250ml sladká smotana
    🧅1 väčšia cibuľa
    🧄5 strúčikov cesnaku (podľa chuti)
    🫗olej
    🌱4ks bobkový list
    🧂soľ, vegeta, korenie mleté, nové korenie celé
    Ako prvé si najlepšie na noc namočíme fazuľu do vody aby zmäkla. Na oleji si upražíme do hnedá na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkový list, korenie nové celé a necháme rozvoňať. Pridáme fazuľu, zalejeme vodou podľa potreby, pridáme údené mäso alebo kosť a varíme, dokým nebude fazuľa polomäkká. Medzitým si pripravíme zemiaky, umyjeme, nakrájame na kocky. Keď je fazuľa ideálna, vyberieme mäso, pridáme zemiaky, korenie, soľ alebo vegetu podľa chuti a dáme naspäť variť. Keď už sú zemiaky skoro hotové, pridáme ocot, kryštálový cukor podľa chuti, pretlačený cesnak, sladkú smotanu, môžme pridať mäso nakrájané na kocky, prípadne ešte dochutíme podľa chuti a necháme chvíľu povariť. Nech sa páči, máme hotovo. My ju najradšej podávame s langošmi alebo čerstvým pečivom🤗👇🏽👌🏽 Dobrú chuť, dajte vedieť, či sa vám recept páči💫✨

    Zobraz celú správu