📌RECEPT na kuracie na paprike s haluškami z hokkaido🍗🎃🍂🍁
💧🍗🫗1.Nachystám si a umyjem kuracie stehná 5-6 kusov (horné alebo dolné - podľa chuti), stehná osolím a okorením mletým čiernym korením, dám ich do hrnca a z každej strany ich chvíľu opečiem.
🧅🔪2. Mäso vyberiem a vo výpeku opražím do sklovita nakrájanú veľkú cibuľu.
🌶🔪3. Nakrájam na kocky červenú papriku (kľudne aj 3 väčšie aj 4), pridám ju medzi cibuľu a spolu takto restujem 10-15min. a premiešavam sem tam. Následne pridam sladkú mletú papriku a údenú mletú papriku z každej 1.5 kávovej lyžičky, premiešam a následne poprášim hladkou múkou cca 2 polievkové lyžice a poriadne premiešam.
🥘🍖🧂4. Všetko zalejem studenou vodou alebo vývarom a vložím naspäť mäso, pridám soľ podľa chuti, bobkový list 4-5 lístkov, celé nové korenie, prípadne vegetu, kto nezalieval vývarom alebo bujón (ja bujón nepoužívam, používam väčšinou vývar, ktorý si dávam do mrazničky alebo svoju domácu vegetu). Necháme tak variť cca 50 minút.
🌪5. Mäso vyberiem a aj ostatné prísady ako korenie a bobkový list a všetko rozmixujem ponorným mixérom do hladka.
🥛6. Následne do rozmixovanej omáčky pridám šľahačkovú smotanu a chvíľu povarím, prípadne ešte ochutnám a dochutím podľa potreby a chuti.
🍗🍖7. My máme radi, keď je mäso na takýto spôsob v omáčke obraté, takže vychladnuté mäsko oberiem od kosti a vložím do omáčky.
🍽🍲🥘Následne podávame s haluškami, cestovinou, ryžou, tarhoňou alebo skrátka s prílohou, aká komu najlepšie vyhovuje🧡. Vo mne toto jedlo evokuje jeseň a preto ho podávam najradšej z haluškami z tekvice hokkaido (recept nižšie na mojej nástenke) a keď je v záhrade ešte prebytok červenej papriky, tak je toto moja najlepšia kombinácia na dobrý obed, prípadne večeru - DOBRÚ CHUŤ 🤎🥰