📌RECEPT na jesenné Halušky z hokkaido🎃🍂🍁
🔪1. Najskôr si hokkaido tekvicu umyjem, ošúpem šupku, vydlabem vnútro a keď je už krásne čistá nakrájam na väčšie kocky (na toto množstvo halušiek je vhodné dať cca 3 menšie hokkaido tekvice alebo 1 veľkú alebo aj 2, potom treba zas dať trochu viac múky).
🥘2. Nakrájanú hokkaido vložím do menšieho hrnca, zasypem soľou a zalejem celé množstvo studenou vodou.
🌪3. Keď už je hokkaido uvarená do mäkka, vylejem z hrnca vodu (ale pozor - nie všetku, aby ostalo trochu aj v hrnci) a spolu s menším množstvom vody to celé vymixujeme ponorným mixérom celkom do hladka a následne necháme celú zmes úplne vychladnúť.
🍚🥚🧂4. Keď je zmes vychladnutá, pridáme 1 vajíčko, cca 250-300g polohrubej múky (to uvidíte na hustote cesta, nesmie byť ani príliš riedke, ani príliš husté), pridáme soľ podľa chuti, ja som teraz pridala menej, ale nabudúce musím pridať viac, keďže samotná hokkaido tekvica je sladká, nevadí keď troška soli ujde, ale všetko podľa vašej chuti. Všetko to spolu riadne vymiešame vareškou aby neboli žiadne hrudky a už len pomocou haluškára pridávame do vriacej vody, ale nie naraz, radšej po troche a na viac krát.
🧈5. Následne na vybraté horúce halušky v sklenenej miske položíme väčší plát masla a zamiešame. Halušky po vybratí z hrnca neoplachujeme studenou vodou, veľa ľudí robí túto chybu. Necháme riadne odkvapkať po vybratí sitkom a najlepšie vyberáme do sklenenej misy.
🎃🍲🍽6. Následne podávame na akýkoľvek spôsob, či už bryndzové, so smotanou, so slaninkou alebo ako prílohu k mäsu (ja som volila tentokrát kuracie na spôsob paprikášu) a podľa chuti kľudne aj na sladko - DOBRÚ CHUŤ 🧡🥰