🤎Medovníky z časopisu z roku 1997🎄
☃️Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa inšpirujte🎁
🍚🥚🍋1. Suroviny si zmiešame a urobíme cesto - 525g hladká múka, 225g práškový cukor, 180g medu, 3ks vajcia, 1 lyžička sóda bikarbóna, 2 lyžice perníkové korenie, kôra z pol citróna.
💫2. Cesto poriadne miešime a vytvoríme valček alebo guľu, zabalíme do fólie a ja nechávam aj 4 dni odležať v chladničke.
❄️3. Cesto vyberieme a necháme zmäknúť na izbovú teplotu a na doske si ho ešte premiesime a vaľkáme na 2-3mm. Vykrajujeme tvary a ukladáme na papier na pečenie. Pečieme na 180°C cca 10 min. Po upečení potrieme 1x žĺtko + 1 lyžica mlieka zmiešame. Ak budete ozdobovať, najlepšie nepotierať, aby poleva držala.
🥛🫗POLEVA - vyšľahať 1 bielok, 130g práškový cukor, 1/2 lyžica citrónovej šťavy.