V prvom rade by som rada poďakovala firme Kospa, že som bola vybraná a mala som možnosť otestovať ich výrobky, presnejšie kokosovú muku, kokosový cukor a kokosový olej.
O testovanie som mala veľký záujem, hlavne z toho dôvodu, že moje stravovanie sa po druhom pôrode musí zmeniť a ja musím prestať používať bežné múky, oleje a cukry..... bola mi zistená histamínová intolerancia a je nutná veľmi prísna eliminačná diéta.. a presne v tejto fáze sa ja nachádzam a testovanie týchto výrobkov mi výrazne pomohlo vstúpiť do tajov tejto diéty.. úpravy stravy.
Kokosová múka vzniká ako vedľajší produkt pri lisovaní nášho kokosového oleja, je to zvyšná dužina, z ktorej bol olej vylisovaný - stále však obsahuje cenné minerály a vlákninu. Kokosová múka je vhodná k použitiu do vetšiny receptov, tak isto ako náhrada bežnej múky a to v pomere 1:4. Kokosová múka neobsahuje lepok. Nutričné info: prednosťou kokosovej múky je jej vysoký obsah vlákniny - v 100g kokosovej múky KOSPA sa nachádza až 39 gramov vlákniny. Kokosová múka je bezlepková a je veľmi dobrým zdrojom kyseliny laurovej - zdravým tukom s priaznivými účinkami na ľudské telo. Kyselina laurová podporuje imunitnú sústavu a zlepšuje zdravie pokožky, hojné zastúpenie má napríklad aj v materskom mlieku.
Kokosový cukor je nektár z koksovej palmy, používa se ako náhrada bežného cukru a to v pomere 1:1. Nechuti ako cukor, skôr pripomína karamel, alebo cukrovú vatu.
Kokosový olej je panenský, lisovaný za studena. je to 100% čistý voňavý tuk, z organicky vypestovaného kokosoveho orecha. Je vhodný na varenie, ale skvele poslouží i ako prírodná telová kozmetika
Recept, ktorý som sa rozhodla vyskúšať, je myslím pre všetkých veľmi známy, u detí veľmi obľúbený ...
Lievance ......
Našla som si veľmi jednoduchý recept, pretože povedzme si narovinu, u deti toho času nie je toľko ....
Lievance s lesným ovocím a šľahačkou
-vyšľahajte vajcia a postupne pridajte ostatné suroviny. Ako posledný nasypte kokosovú múku. Cesto stále miešajte, aby sa vám nerobili žmolky. Nemalo by byť ani riedke, ani veľmi husté. Predtým ako budete smažiť lievance, nechajte cesto 10 minút stáť. U kokosovej múky je potrebné, aby nasiakla všetku vlhkosť. Ak budete smažiť hneď, lievance sa budú trhať a nepôjdu otáčať. Po 10 minútach cesto opäť premiešajte a miešajte tiež pred každým vyprážaním. Kokosová múka má tendenciu sa usadzovať na dne. Zmažte 1-2 minúty z každej strany, aby išli lievance otočiť. Na druhej strane už stačí len chvíľka. Podávajte s bielym jogurtom, obľúbenou marmeládou alebo ovocím, šľahačkou.
Já osobne som doma kokosové mlieko nemala a tak som si ho rýchlo a jednoducho vyrobila. Zmiešala som si 1 hrnček nastrúhaného kokosu a 2 hrnčey vody a mixovala cca 3minuty ..... hotovú zmes som si zliala cez silonky a voalaaa, kokosové mlieko bolo na svete ..
môj pohľad na tieto výrobky ...
na mna boli lievance veľmi suché, vôňa a chuť boli jasne kokosové ..... priznám sa, že až príliš .... nie som top gazdina, preto sa aj chybami učím a viem, že nabudúce je potrebné múku skombinovať s inou.
☺pekne si to opisala 👍
Začni písať komentár...
#test_kospa