stevkas
26. máj 2014

Slivkovo jablkový jahelník

Tento skvelý a dokonca bezlepkový koláčik som objavila na jednom blogu. Je veľmi jednoduchý na prípravu a dokonca aj veľmi zdravý, keďže je zo pšena. Ja som dokonca použila domáce vajíčka, slivkový lekvár od babičky a med od našich susedov. Teda žiadna múka, žiaden cukor ! Vhodný aj na raňajky pre deti, čo milujú sladké. Tak teda dobrú chuť 🙂

Mozem poposit recept? Vyzerá fantasticky, mňam 🙂

26. máj 2014

Prosim, napises aj receptik?

26. máj 2014

Môžem poprosiť recept.... Ďakujem

26. máj 2014
stevkas
autor

Takže recept : uvaríte cca 400g pšena vo vode, kde ste pridali cca 2PL medu. Pšeno sa varí takmer rovnako ako ryža. Medzitým si nastrúhate 4 väčšie jablká, osladíte ich podľa chuti medom, škoricou,vanilkou a pridáte 2PL maizeny. Uvarené pšeno necháte trošku vychladnúť a potom už len vrstvíte do formy na pečenie / 28cm /, ktorú predtým potriete maslom. Polovicu pšeno uložíte rovnomerne na dno formy, pridáte asi 1 cm vrstvu slivkového lekváru, na to všetky jabĺčka a nakoniec druhú polovicu pšena. Na vrch som ešte pridala pár plátkov masla. Takto pripravený koláčik pečiete v predhriatej rúre na 180C cca 30-40 minút, kým nebude mať zlatú farbu. Koláčik je dobré zjesť ešte v ten deň, potom môže pšeno trošku stvrdnúť. Mne to vôbec nevadí, mám ho rada aj na tretí deň. Tak veľa zdaru v pečení 🙂

26. máj 2014
stevkas
autor

@p_moni
@strociatka
@luckalucka83 receptík pridaný 🙂

26. máj 2014