sperka
7. nov 2018
195 

Podravka u nás

Najskôr sa poďakujem za testovačku, ktorá bola moja prvá v živote. Ďakujem Podravka! Ďakujem Modrý koník!

Sme 5-členná rodina. Žijeme 3 generácie v jednom dome. S varením sa striedame. Testovali sme všetci (deti, rodičia aj stará mama) a poviem vám, chutilo nám. Snažili sme sa otestovať všetko, čo nám Podravka ponúkla. Priznám sa, že koreniny do jedál pridávam málokedy, bujóny vôbec nie, ale zato ochucovadlo používam vo veľkom (i do trojobalu, pri karfiole, syre, či šampiňónoch).

V rámci testovačky sme sa prispôsobili a snažili variť jedlá, na ktoré sme využívali ponúknuté produkty.

Začala som hlivovou polievočkou, keďže akurát sa nám urodila poriadna kopa. V nej sme otestovali zeleninkový bujón.

Musím povedať, že chuť ma príjemne prekvapila a hríbiky vylepšila. Tiež sme robili pečené zemiačiky v šupke. Boli mňam, mňam.

Takmer v každom recepte, ktorý sme varili, sa dalo použiť ochucovadlo.

Musím ho vyzdvihnúť, pretože je to môj favorit. Zamilovala som si jeho chuť. Prekvapilo ma, že je s morskou soľou a veľmi som sa potešila, že je bez glutamanu. 

Využila som i bujóny, a to v polievkach (vývar, fazuľová, kelová, hrachová s párkom).

Výborná a rýchla polievočka je z fazule v paradajkovej omáčke, ktorá je v konzerve. Najprv si na oleji osmahnem zemiaky na kocky, poprášim ochucovadlom a zalejem vodou. Keď sú zemiaky uvarené, vylejem fazuľu z konzervy, krátko povarím, pridám kečup, dochutím cesnakom a zjemním maslom. Výborná je aj ostrá. Bujóny chválim za príjemnú chuť a olivový olej v nich. Super! 

Robila som i rybacie fašírky, recept som mala od svojej maminky, ktorá ryby miluje na každý spôsob a korenie na ryby, čo som použila, vychválila do neba. Robíme ich dlhšie a s týmto korením to bolo fakt mňam a vylepšilo to recept. Recept taktiež pridávam, lebo je dosť neznámy.

Rybacie fašírky: Uvaríme rybku (akú máte radi). Varíme cca 7-10min podľa veľkosti. Ochladenú rybku odkostíme a zmiešame s bravčovým bôčikom v pomere 1:1, dochutíme Podravka korením na ryby, pridáme ešte soľ, cesnak. Ďalej postupujeme tak isto, ako pri klasickej fašírke. Vyskúšajte!

Korenie na mäsko sme použili niekoľkokrát, a to verziu i štipľavú. Ja pálivé nedávam kvôli deťom, ale manžel si zgustol a pochválil.

Zeleninku máme taktiež v záľube. Rôzne šalátiky, ale i zeleninové hranolky (môžeme použiť cuketu, mrkvu, zeler, cvikľu...). Naše deti rýchlosťou blesku pojedli všetky. Preto konštatujem, že korenie na zeleninku, či šalát, boli chutné a chute v nich boli vyvážené.

V konečnom dôsledku nám koreniny chutili a každý si našiel to obľúbené jedlo či korenie. Mám však aj negatíva, čo mi v koreniacich zmesiach vadilo. A to bol takmer všade pridaný cukor. Nerozumiem. prečo tam je, a kvôli čomu je do korenín pridávaný. Nemôžem povedať, že mi to vadilo, ale keď som sa zamysela a rozoznávala chute, tak som cukor cítila. Tiež by som uvítala iné balenie. Buď také, ktoré sa dá zohnúť alebo také s tým "zipsom", pretože keďže do jedál nie som zvyknutá pridávať koreniace zmesi, neminiem celé balenie na jedenkrát. 

Moju/našu testovačku hodnotím na výbornú a pri Podravke určite ostanem. Ostatným môžem odporučiť koreniace zmesi i ochucovadlo. Chute zodpovedajú zloženiu na obale, sú vyvážené a jedlu dodajú šmrnc. My sme si pochutnali a na Podravku sme si zvykli. Keďže som sa dosť bála do jedál pridávať viac chutí, no teraz sa už báť nebudem. 

Ešte raz ďakujeme!

#test_podravka  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli