57 / 67
    linecké koláčiky
    space1
    autor

    Tradičné linecké pečivo
    (zdroj inšpirácie – cesto: časopis Dobré jedlo)

    270 g hladkej múky
    170 g masla
    100 g práškového cukru
    2 žĺtky
    1 ČL citrónovej šťavy
    1 PL postrúhanej citrónovej kôry
    džem na zlepovanie

    Múku a cukor preosejeme na pracovnú plochu, pridáme pokrájané studené maslo, žĺtky, citrónovú šťavu a kôru a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočinúť do druhého dňa. Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary, ale iba jeden tvar, podľa vkusu. K rovnakému počtu plných tvarov vykrojíme tvary s otvorom.
    Pečieme v rúre vyhriatej na 160 -180°C približne 6 – 8 minút. Necháme vychladnúť. Pečivo s otvorom rozložíme vedľa seba, pocukrujeme a potom džemom zlepujeme s s plnými tvarmi.

    12. dec 2012
    space1
    autor

    @luc112 tieto idem robiť 😉

    12. dec 2012

    @space1 ja práve robím linecké z dvojtej dávky 🙂 1kg hl. múky, 300 g práškového cukru, 500 g masla alebo palmarínu ( ja som dala 250g masla a 250 g palmarínu) nech sú také maslové, citrónovú kôru, 4 žĺtky a 2 celé vajcia, trošku prášku do pečiva, tak medzi prsty 🙂 a sú fajnové 🙂 ešte dopekám dva plechy 🙂

    12. dec 2012