600g hladkej preosiatej múky 180g práškového cukru 4PL medu 150g masla 82%/vyberieme z chladničky a necháme ho zmäknúť 1čl /čajová lyžička/ mletej škorice 1a1/2 čl perníkové korenie 1 a 1/2 čl sody bikarbony 2vajcia ak chcete tmavšie medovníky pridáme do cesta 1-2 čajové lyžičky kakaa
vymiešame , dokiaľ sa nám cesto pekne neodlepuje aj od rúk aj z misky , ak tak nie je pridáme ešte podľa potreby múku. rozdelíme na 2 bochníky , zabalíme do potravinárskej folie a necháme spinkať v chladničke min 3hod. najlepšie aj 12 a viac hod. rozvaľkáme na cca 4 mm hrúbku môžme pozapichovať vlašské oriešky alebo mandle a dáme piecť cca 5-7 min na 180°c, hned po vybratí potrieme rozšľahaným vajcom a môžme posypať friškom cukráren.guličkami , vyšlo mi tak 6 plechov cca 100ks
600g hladkej preosiatej múky
180g práškového cukru
4PL medu
150g masla 82%/vyberieme z chladničky a necháme ho zmäknúť
1čl /čajová lyžička/ mletej škorice
1a1/2 čl perníkové korenie
1 a 1/2 čl sody bikarbony
2vajcia
ak chcete tmavšie medovníky pridáme do cesta 1-2 čajové lyžičky kakaa
vymiešame , dokiaľ sa nám cesto pekne neodlepuje aj od rúk aj z misky , ak tak nie je pridáme ešte podľa potreby múku. rozdelíme na 2 bochníky , zabalíme do potravinárskej folie a necháme spinkať v chladničke min 3hod. najlepšie aj 12 a viac hod.
rozvaľkáme na cca 4 mm hrúbku môžme pozapichovať vlašské oriešky alebo mandle a dáme piecť cca 5-7 min na 180°c, hned po vybratí potrieme rozšľahaným vajcom a môžme posypať friškom cukráren.guličkami , vyšlo mi tak 6 plechov cca 100ks