Čokoládové trubičky s marcipánovo-mandľovou plnkou (zdroj inšpirácie: časopis Gurmet)
180 g hladkej múky 80 g práškového cukru 1 PL kakaa ½ ČL prášku do pečiva štipka soli 70 g masla, zmäknutého 50 g horkej čokolády, rozpustenej 1 vajce 1 PL mandľového likéru 1 PL mletých mandlí
Plnka: 150 g marcipánu 1 bielok 1 PL mandľového likéru 50 g mletých mandlí 2 PL piškótových omrviniek
V mise zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ. Pridáme zmäknuté maslo, roztopenú čokoládu, vajce a likér a vypracujeme vláčne cesto. Na záver doň zapracujeme ešte mleté mandle, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke. Marcipán spracujeme s bielkom, likérom, mandľami a piškótovými omrvinkami na kompaktnú hmotu. Rúru predhrejeme na 180 °C. Odležané cesto rozvaľkáme medzi dvoma fóliami na plát hrubý asi 2 mm. Pokrájame ho na pruhy široké 4 – 5 cm. Z marcipánovej hmoty tvoríme valčeky rovnakej dĺžky ako pláty cesta, a v priemere hrubé cca 1 cm. Uložíme ich pozdĺžne na kraj cesta a pomocou fólie stočíme do trubičky. Okraje zahladíme. Trubičky pokrájame na cca 6 cm kúsky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom a pečieme asi 10 minút.
Čokoládové trubičky s marcipánovo-mandľovou plnkou
(zdroj inšpirácie: časopis Gurmet)
180 g hladkej múky
80 g práškového cukru
1 PL kakaa
½ ČL prášku do pečiva
štipka soli
70 g masla, zmäknutého
50 g horkej čokolády, rozpustenej
1 vajce
1 PL mandľového likéru
1 PL mletých mandlí
Plnka:
150 g marcipánu
1 bielok
1 PL mandľového likéru
50 g mletých mandlí
2 PL piškótových omrviniek
V mise zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ. Pridáme zmäknuté maslo, roztopenú čokoládu, vajce a likér a vypracujeme vláčne cesto. Na záver doň zapracujeme ešte mleté mandle, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.
Marcipán spracujeme s bielkom, likérom, mandľami a piškótovými omrvinkami na kompaktnú hmotu.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Odležané cesto rozvaľkáme medzi dvoma fóliami na plát hrubý asi 2 mm. Pokrájame ho na pruhy široké 4 – 5 cm.
Z marcipánovej hmoty tvoríme valčeky rovnakej dĺžky ako pláty cesta, a v priemere hrubé cca 1 cm. Uložíme ich pozdĺžne na kraj cesta a pomocou fólie stočíme do trubičky. Okraje zahladíme. Trubičky pokrájame na cca 6 cm kúsky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom a pečieme asi 10 minút.