53 / 67
    Čokoládové trubičky s marcipánovo-mandľovou plnkou
    space1
    autor

    Čokoládové trubičky s marcipánovo-mandľovou plnkou
    (zdroj inšpirácie: časopis Gurmet)

    180 g hladkej múky
    80 g práškového cukru
    1 PL kakaa
    ½ ČL prášku do pečiva
    štipka soli
    70 g masla, zmäknutého
    50 g horkej čokolády, rozpustenej
    1 vajce
    1 PL mandľového likéru
    1 PL mletých mandlí

    Plnka:
    150 g marcipánu
    1 bielok
    1 PL mandľového likéru
    50 g mletých mandlí
    2 PL piškótových omrviniek

    V mise zmiešame preosiatu múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ. Pridáme zmäknuté maslo, roztopenú čokoládu, vajce a likér a vypracujeme vláčne cesto. Na záver doň zapracujeme ešte mleté mandle, zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.
    Marcipán spracujeme s bielkom, likérom, mandľami a piškótovými omrvinkami na kompaktnú hmotu.
    Rúru predhrejeme na 180 °C. Odležané cesto rozvaľkáme medzi dvoma fóliami na plát hrubý asi 2 mm. Pokrájame ho na pruhy široké 4 – 5 cm.
    Z marcipánovej hmoty tvoríme valčeky rovnakej dĺžky ako pláty cesta, a v priemere hrubé cca 1 cm. Uložíme ich pozdĺžne na kraj cesta a pomocou fólie stočíme do trubičky. Okraje zahladíme. Trubičky pokrájame na cca 6 cm kúsky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom a pečieme asi 10 minút.

    2. dec 2012