14 / 67
    Vianočný koláč
    space1
    autor

    Vianočný koláč
    Cukráreň Domenico, Poprad
    Ingrediencie:
    200 g Hery, 400 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 400 g mletých vlašských orechov, 7 g prášku do pečiva, 10 g vanilkového cukru, 4 vajcia, 1/2 dcl rumu, 1 až 1/2 kg jabĺk, 7 - 10g mletej škorice

    Postup:
    Cukor rozmiešame s herou a žĺtkami. Pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a rum. Do hladka vymiešame. Rozotrieme na vymastený plech a dáme do rozohriatej rúry. Necháme piecť v rúre na 200 stupňoch do zlatista.

    Medzitým necháme ošúpané a pokrájané jablká dusiť so škoricou. Na upečené cesto vylejeme udusené jablká a na to s cukrom vyšľahané bielka. Posypeme orechmi a zapečieme.

    16. nov 2012

    vieš o tom drahá, že po 22-tej je zakázané na stránkach MK propagovať sladkosti!!! Ťa nahlásim!!! Ale radšej nie, idem si po nutelu... alebo čokoládku... hm, je tam aj šľahačka, zmrzlinka, toping... Doriti!!!

    16. nov 2012
    space1
    autor

    @10zabka ešte si si nezvykla ?? naschvál to dávam tak neskoro , aby ma tu baby nepreklínali , ale ty budeš furt brblať 😀

    16. nov 2012

    som už taká... úprimná... kua a pre tú nutelu som si samozrejme odbehla 😀

    16. nov 2012
    Komentár bol odstránený