vieš o tom drahá, že po 22-tej je zakázané na stránkach MK propagovať sladkosti!!! Ťa nahlásim!!! Ale radšej nie, idem si po nutelu... alebo čokoládku... hm, je tam aj šľahačka, zmrzlinka, toping... Doriti!!!
som už taká... úprimná... kua a pre tú nutelu som si samozrejme odbehla 😀
Vianočný koláč
Cukráreň Domenico, Poprad
Ingrediencie:
200 g Hery, 400 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 400 g mletých vlašských orechov, 7 g prášku do pečiva, 10 g vanilkového cukru, 4 vajcia, 1/2 dcl rumu, 1 až 1/2 kg jabĺk, 7 - 10g mletej škorice
Postup:
Cukor rozmiešame s herou a žĺtkami. Pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a rum. Do hladka vymiešame. Rozotrieme na vymastený plech a dáme do rozohriatej rúry. Necháme piecť v rúre na 200 stupňoch do zlatista.
Medzitým necháme ošúpané a pokrájané jablká dusiť so škoricou. Na upečené cesto vylejeme udusené jablká a na to s cukrom vyšľahané bielka. Posypeme orechmi a zapečieme.