Piškótové cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme sneh zo 6 bielok a polohrubú múku, do ktorej sme primiešali 1/2 až celý balíček prášku do pečiva. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu (alebo použijeme mastný papier na pečenie). Krém: Zmiešame 2 kyslé Rajo smotany s 2 vyšľahanými šľahačkami, vanilkovým cukrom a s práškovým cukrom Želatína: Podľa farby ovocia použijeme práškový džús - kiwi džús, mandarinkový.. Uvaríme 1/2 l vody (alebo šťavu z ovocia a do 1/2 l dolejeme vodou, vtedy nemusíme pridávať ani cukor), do ktorej sme primiešali 1 Zlatý klas, 1 balíček práškového džúsu, 5 PL kryšt. cukru. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Na vychladnutý korpus rozotrieme krém, poukladáme ovocie a rozlejeme vychladnutú želatínu. Pozn. Zákusok robíme niekoľko hodín pred podávaním alebo deň vopred, aby želatína dobre zhustla a krém vsiakol do cesta.
@zlatka10 ja som dnes robila sušienky čo tam mám , som nedala cukor , takže diétne 🙂 a ten kinder mliečny rez , ten sa mi prilepil na papier tak neviem čo som porobela 😀
Ovocné rezy so želatínou
Potrebujeme:
Piškótové cesto: 6 žĺtok, 6 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1/2-1 balíček prášku do pečiva.
Krém: 2 kyslé Rajo smotany, 2 vyšľahané šľahačky, 1 vanilkový cukor a 3 PL práškového cukru
Želatí
na: 1 Zlatý klas, 1 balíček práškového džúsu, 5 PL kryšt. cukru
Ovocie: Kiwi (čerstvé), mandarínky (zavárané), broskyne (zavárané), jahody ...
Ako na to:
Piškótové cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme sneh zo 6 bielok a polohrubú múku, do ktorej sme primiešali 1/2 až celý balíček prášku do pečiva.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu (alebo použijeme mastný papier na pečenie).
Krém: Zmiešame 2 kyslé Rajo smotany s 2 vyšľahanými šľahačkami, vanilkovým cukrom a s práškovým cukrom
Želatína: Podľa farby ovocia použijeme práškový džús - kiwi džús, mandarinkový.. Uvaríme 1/2 l vody (alebo šťavu z ovocia a do 1/2 l dolejeme vodou, vtedy nemusíme pridávať ani cukor), do ktorej sme primiešali 1 Zlatý klas, 1 balíček práškového džúsu, 5 PL kryšt. cukru. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Na vychladnutý korpus rozotrieme krém, poukladáme ovocie a rozlejeme vychladnutú želatínu.
Pozn. Zákusok robíme niekoľko hodín pred podávaním alebo deň vopred, aby želatína dobre zhustla a krém vsiakol do cesta.