a tan piskota je na aky velky plech?dakujem
dnes ma nedostaneš, chvalabohu som presladená, n obed boli dukátové buchtičky 😀
na normálny nie? 😀😀😀
ja som ho skúšala robiť. Tá želatína (dobrý smrad po varení) a ešte aj v tej šlahačke. Ináč stále som to porovnávala s tým, čo predávajú ale ten kupovaný je lepší. Ja som to dávala na normálny plech, na takúto gramáž by sa hodil menší plech.
tiež som robila i ked som si ho trochu prerobila....odporučala by som plech 30x20 aby to bolo vyžšie a nemiesto želatiny do mlieka skuste ztužovač ono tiež je to želatnia mleta no tak je to super...
@ciernaperla vdaka 🙂
ja to tiež skúsim nabudúce so stužovačom šlahačky......treba dať aj pozor na výber šľahačky. Ja som kúpila raja 500 ml a vôbec sa mi to nevyšľahalo....takže teraz zmením značku šľahačky
Čokoládová poleva
1,5 dl mlieka
350 g tmavej čokolády
100 g masla
Plnka
3dl mlieka
10 g želatíny
500 ml smotany na šľahanie
3 lyžice medu
Piškóta
1 kypriaci prášok
30 g kakaa
160 g hladkej múky
3 lyžice vody
150 g kryštálového cukru
6 vajec
Najskôr si upečieme kakaovú piškótu.
Oddelíme žĺtka od bielkov.vyšľaháme bielka s cukrom do peny.potom pridáme žĺtka, vodu, múku s kakaom a kypriacim práškom.
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 20 min..
Potom prerežeme na polovicu.
Na prípravu plnky si namočíme želatínu do mlieka..Necháme napučať a potom zahrejeme.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku, a vmiešame do nej vychladnutú želatínu a 3 lyžice medu..
Polovicou plnky natrieme prvý plát..Potom plát polejeme tenkou vrstvou čokolády, pekne rozotrieme a necháme zatuhnúť.
Nakoniec natrieme aj druhú časť plnky na čokoládu ,a opäť polejeme čokoládovou polevou.
ZDROJ http://www.mnamkyrecepty.sk/kinder-pinguin/