Príprava: Do hrnca, ktorý nepripaluje dáme cukor,vanilku,mlieko a salko. Túto zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame a do mierne vychladenej zmesy pridáme sušené mlieko. Sušeného mlieka dávame toľko, pokiaľ masa nie je tažšie miešateľná (asi polovica 250g sáčiku) Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky. zdroj http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23533
POTREBNÉ PRÍSADY
Ingredience: 800-1000 g kryštáľového cukru (podla sladkosti), 2 balíčky vanilínového cukru, 2 dl mlieka, 1 sladené kondenzované mlieko (Salko), 250g plnotučné sušené mlieko, 1 stužený tuk (Cera).
POSTUP PRÍPRAVY
Príprava:
Do hrnca, ktorý nepripaluje dáme cukor,vanilku,mlieko a salko. Túto zmes za stáleho miešania varíme 45 minút. Po odstavení pridáme stužený tuk, premiešame a do mierne vychladenej zmesy pridáme sušené mlieko. Sušeného mlieka dávame toľko, pokiaľ masa nie je tažšie miešateľná (asi polovica 250g sáčiku) Masu vylejeme na vymastený plech a necháme stuhnúť. Nakrájame na kúsky.
zdroj http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23533