5 / 67
    Nepečený metrový koláč
    space1
    autor

    12 – 14 porcií
    Potrebujeme:

    2 balíčky Marina keksov
    2 balíčky kakaových keksov Indián
    2 PL rumu
    Na krém:
    500 ml mlieka
    1 balíček pudingového prášku Zlatý klas
    1 zarovnanú PL hladkej múky
    250 g masla
    200 g práškového cukru
    1 balíček vanilínového cukru
    Na čokoládovú polevu:
    100 g čokolády na varenie
    40 g stuženého tuku

    Postup:

    1. Pripravíme krém: 100 ml mlieka rozmiešame s pudingovým práškom a múkou. Vlejeme do 400 ml vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia. Dohladka vymiešame maslo s práškovým a vanilínovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu.

    2. Marina keksy a keksy Indián pokropíme rumom zriedeným s vodou a striedavo spájame krémom a nako­niec celý koláč ešte natrieme tenkou vrstvou krému.

    3. Pripravíme čokoládovú polevu: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a dohladka vymiešame.

    4. Metrový koláč na­koniec polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a ne­cháme niekoľko ho­dín odležať v chladničke. Potom koláč šikmo pokrájame. Môžeme podávať so šľahačkou.

    18. okt 2012

    mňam 🙂

    18. okt 2012

    @space1 ja robim podobne... len davam iba BeBe keksy biele a BeBe tmave kakaove... a je to uzasny kolačik a hlavne rychly :D

    18. okt 2012

    a ty nedáš pokoja hneď zrána, čo? Ale vyzerá fajne, hádam ho zvrtnem 🙂

    18. okt 2012
    space1
    autor

    @zlatka10 ty si vôbec spala ??? 😀

    18. okt 2012

    cvične od 3,30 do cca 7,30 🙂

    18. okt 2012

    tuším ho zajtra vyskúšam 😉

    18. okt 2012

    robievam, je to skvelé, ale tiež robím z Be Be keksov, no už sú dosť drahé, takže nabudúce skúsim aj ja z keksov Marína

    19. okt 2012

    tento robievam pravidelne a roky a nikdy sa neobjeme:D

    6. mar 2013

    dnes si ho urobim,mnam

    10. jan 2015

    uz hotovy je mnaaaam

    10. jan 2015

    Dnes som robila,kazdy chvalil,nestihol ani v chladnicke riadne stuhnut

    10. feb 2015