moja zlatá čo to tu hádžeš za dobroty mne treba chudnúť-hihi
nie slintám ako pes Dingo a hi akože som sa zasmiala-hi, nevieš z Vinetua ten oskalpovaný dedo že hi??
Mnaaaam! To vyzerá dobre. 😀
krásne vyzerá... aaa... idem kutrať za sladkým...
a tie ďobky navrchu je čo...?
tak ja teraz tento kolacik robim...ak sa mi nepodari tak ma poraziiiii...cesto si ale upeciem dnes a tu plnu spravim az zajtra,lebo mam menej bielj coko
250 g hladkej múky, 100 g cukru, 2 žĺtka, 4 lyžice kakaa
12 g želatíny v plátkoch, 310 g masla, 350 g bielej čokolády, 200 g horkej čokolády, 550 ml šľahačkovej smotany
Z múky, žĺtkov, kakaa, cukru a 150 g masla vymiesime cesto a dáme do chladničky na 30 minút. Vyvaľkáme na hrúbku 5mm a dáme do formy s priemerom 24 cm. Nezabudneme zaplniť aj okraje (výška asi 4 cm). Za
kryjeme papierom na pečenie (namočeným a dobre vyžmýkaným), na ktorý nasypeme suchú fazuľu – to aby nám cesto pri pečení nenarástlo. Pečieme pri 180 stupňoch 15-18 minút. Potom papier s fazuľou vyberieme a dopečieme ešte pár minút.
Želatínu dáme zmäknúť do vody. Bielu čokoládu rozmixujeme s 300 ml vriacej smotany, pridáme 100 g masla na kúsky a pokračujeme v mixovaní. Pridáme vyžmýkanú želatínu, ktorú sme roztopili v 50 ml teplej smotany. Nalejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky na 20 minút. Rozmixujeme horkú čokoládu s 200 ml vriacej smotany, pridáme 60 g masla na kúsky. Nalejeme na už stuhnutú bielu čokoládu a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Ozdobíme čokoládou.