23 / 67
    KOLÁČ S DVOJITOU ČOKOLÁDOU
    space1
    autor

    250 g hladkej múky, 100 g cukru, 2 žĺtka, 4 lyžice kakaa
    12 g želatíny v plátkoch, 310 g masla, 350 g bielej čokolády, 200 g horkej čokolády, 550 ml šľahačkovej smotany
    Z múky, žĺtkov, kakaa, cukru a 150 g masla vymiesime cesto a dáme do chladničky na 30 minút. Vyvaľkáme na hrúbku 5mm a dáme do formy s priemerom 24 cm. Nezabudneme zaplniť aj okraje (výška asi 4 cm). Za
    kryjeme papierom na pečenie (namočeným a dobre vyžmýkaným), na ktorý nasypeme suchú fazuľu – to aby nám cesto pri pečení nenarástlo. Pečieme pri 180 stupňoch 15-18 minút. Potom papier s fazuľou vyberieme a dopečieme ešte pár minút.
    Želatínu dáme zmäknúť do vody. Bielu čokoládu rozmixujeme s 300 ml vriacej smotany, pridáme 100 g masla na kúsky a pokračujeme v mixovaní. Pridáme vyžmýkanú želatínu, ktorú sme roztopili v 50 ml teplej smotany. Nalejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky na 20 minút. Rozmixujeme horkú čokoládu s 200 ml vriacej smotany, pridáme 60 g masla na kúsky. Nalejeme na už stuhnutú bielu čokoládu a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Ozdobíme čokoládou.

    17. okt 2012

    moja zlatá čo to tu hádžeš za dobroty mne treba chudnúť-hihi

    17. okt 2012
    space1
    autor

    @jarka2007 ta kukaj a" nežer" cica 😀 😀

    17. okt 2012

    @space1 ta šak len kukam a slintám jak taký Dingo.hi

    17. okt 2012
    space1
    autor

    @jarka2007 ved aj ja waúúú waúúú 😀 a toto na konci .." Dingo.hi " to dajaká web stránka ?? 😀 😀

    17. okt 2012

    nie slintám ako pes Dingo a hi akože som sa zasmiala-hi, nevieš z Vinetua ten oskalpovaný dedo že hi??

    17. okt 2012

    Mnaaaam! To vyzerá dobre. 😀

    20. okt 2012

    krásne vyzerá... aaa... idem kutrať za sladkým...

    25. okt 2012

    a tie ďobky navrchu je čo...?

    9. nov 2012
    space1
    autor

    @ginepra 😀 to mi príde ako nejaké ovocie namočené v čokoláde / čerešne, jahody ?/ alebo samotné kúsky čokolády..

    9. nov 2012

    tak ja teraz tento kolacik robim...ak sa mi nepodari tak ma poraziiiii...cesto si ale upeciem dnes a tu plnu spravim az zajtra,lebo mam menej bielj coko

    1. feb 2013