Suroviny Cesto: 5žĺtky 150 gpráškový cukor 3 PLvlažná voda 150 gpolohrubá múka Sirup: 1/2 lvoda 1/2 kgkryštálový cukor 1 dclrum trochupotravinárska farba červená Poleva: 260 gpráškový cukor 2 PLvriaca voda 2 PLrum trochupotravinárska farba červená
Postup receptu Cesto: Vymiešame žĺtky, cukor a vodu, pridáme múku a sneh z bielkov. Na veľký koláč upečieme 3 také cestá, bežne stačí jedno, ktoré sa po upečení po dĺžke rozdelí na 3 rovnaké diely a tieto sa naukladajú na seba - vznikne dlhý kus, aký predávajú v obchodoch. Potom ale suroviny na sirup a polevu treba robiť z tretinovej dávky... Sirup: Uvaríme vodu s cukrom a po vychladnutí pridáme rum a červené farbivo. Jeden plát cesta natrieme lekvárom a prikryjeme ďalším plátom. Tento polievame sirupom (vyzerá ho byť veľa, ale nie je). Tretí diel natrieme lekvárom (môže byť iný) a natretou stranou priložíme na prvé dva. Natrieme polevu a hotovo!
Suroviny
Cesto:
5žĺtky
150 gpráškový cukor
3 PLvlažná voda
150 gpolohrubá múka
Sirup:
1/2 lvoda
1/2 kgkryštálový cukor
1 dclrum
trochupotravinárska farba červená
Poleva:
260 gpráškový cukor
2 PLvriaca voda
2 PLrum
trochupotravinárska farba červená
Postup receptu
Cesto: Vymiešame žĺtky, cukor a vodu, pridáme múku a sneh z bielkov. Na veľký koláč upečieme 3 také cestá, bežne stačí jedno, ktoré sa po upečení po dĺžke rozdelí na 3 rovnaké diely a tieto sa naukladajú na seba - vznikne dlhý kus, aký predávajú v obchodoch. Potom ale suroviny na sirup a polevu treba robiť z tretinovej dávky...
Sirup: Uvaríme vodu s cukrom a po vychladnutí pridáme rum a červené farbivo.
Jeden plát cesta natrieme lekvárom a prikryjeme ďalším plátom. Tento polievame sirupom (vyzerá ho byť veľa, ale nie je). Tretí diel natrieme lekvárom (môže byť iný) a natretou stranou priložíme na prvé dva. Natrieme polevu a hotovo!