21 / 67
    Slovenské Tiramisu
    space1
    autor

    Suroviny:
    200 g piškót
    2 balenia sľahačkovej smotany
    2 balenia nátierkového masla bez príchute
    200g práškového cukru
    silná nesladená káva
    rum
    nesladené kakao

    Postup:
    Zmiešame nátierkové maslá, smotany a práškový cukor. Túto zmes následne vyšľaháme šľahačom. Piškóty namáčame v káve s rumom a vyložíme nimi dno okrúhlej tortovej formy. Zasypeme kakakom a na to navrstvíme 1/2 krému, postup ešte raz zopakujeme a vrch opäť zasypeme kakaom. Odložíme do chladu, najlepšie na 24 hodín.

    11. okt 2012

    Milka zožratá, čo by som ešte - idem sa napiť! Hlad je len prezlečený smäd! 😀

    11. okt 2012
    space1
    autor

    @zlatka10 😀

    11. okt 2012

    mnaaaam 🙂 dovi dopo odpadla som 🙂

    15. okt 2012

    aj my....

    23. okt 2012

    super, a to si použila normálnu tortovú formu, však? a koľko kávy a koľko rumu? ďakujem, urobím otcovy na narodky

    26. okt 2012
    space1
    autor

    @moni244 no ja si urobím silnejšiu nesku do pohára a pridám cca 0,04 rumu , no a čo ostane to dopije manžel..len to nesmieš dlho tam máčať ,len rýchlo ponoriť a šupšup vyberať a na husto ukladať

    26. okt 2012

    @space1 Ďakujem, aspoň sa nemusím hrať s klasickou tortou, bude mať tohto roku zmenu

    26. okt 2012
    space1
    autor

    @moni244 ja milujem tento recept robievam ho aj k narodeninám a tak 🙂

    26. okt 2012

    ja milujem takuto tiramisu ale bez urazky takuto vysoku tortu nespravite iba s 2 nat. masiel a 2 smotan,mam to odskusane,ale je krasna

    4. nov 2012
    space1
    autor

    @majenko recept vychádza na normálnu tortovú formu cca priemer 20cm a výška cca 6cm 🙂 obrázok je z internetu

    4. nov 2012