8 / 67
    Domáca marlenka
    space1
    autor

    POTREBNÉ PRÍSADY

    CESTO:500 g hladkej múky,200 g medu,160 g práškového cukru,100 g masla(Palmarín),2 celé vajíčka,štipku soli,lyžičku sódy bikarbóny KRÉM:1 sladené kondenzované mlieko(salko),200 g masla,orechy,čokoláda na ozdobenie

    POSTUP PRÍPRAVY

    Najprv si dáme variť konzervu salka.Varíme ju 3 hodiny na miernom ohni celú ponorenú vo vode.

    Medzitým si pripravíme cesto.Do misky dáme múku,práškový cukor,vajíčka,sódu bikarbónu a soľ.Pridáme roztopené maslo a zohriaty med.Rukami vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke(cca 2 hodiny).Po odležaní cesto rozdelíme na 4-5 bochníkov.Každý bochník si vyvaľkáme na papieri na pečenie.Okraje odrežeme a odložíme.Vyvaľkané pláty preložíme na plech aj s papierom na pečenie a pečieme 5 minút pri 160 stupňoch.Takto si upečieme všetky pláty.Odrezky,ktoré sme si odložili spojíme,vyvaľkáme a dáme upiecť(Neskôr ich rozdrvíme a použijeme na posypanie hotovej marlenky).

    Po 3 hodinách konzervu vyberieme a necháme vychladnúť v studenej vode.Potom dáme do misky zmäkknuté maslo a pomaly pridávame vychladené salko.Miešame až kým sa nespoja a pridáme orechy.Odložíme do chladničky.

    Každý plát potrieme krémom,vrátane posledného.Posledný plát posypeme rozdrvenými odrezkami,ktoré sme zmiešali s pomletými orechami.Na záver ozdbíme čokoládou.Marlenku necháme postáť minimálne do ďalšieho dňa.

    11. okt 2012

    cica, ešte niečo máš takto na noc??? Idem aspoň Milku zožrať! 😀

    11. okt 2012

    Chcem byt tvoj manzel , mnam ja take fajnotky neviem piect, fnuk

    11. okt 2012

    Toto, ze je jednoduchy, ruchly recept? 😀 😅

    11. okt 2012
    space1
    autor

    @dzio2 tento a tiramisu som robila , iné nie , ale tlstá som aj bez toho 😀
    @iwesska fakt je ..no až na to salko , že ho musíš variť.. 😀

    11. okt 2012

    @space1 Nemusim, vsak kupim hotove karamelove 😉 Len tie platy valkat...😝

    11. okt 2012

    na aky plech si davala vyslo ti na cely alebo si valkala na kruch a kolko orechov

    17. okt 2012

    ja pridávam do marlenky do cesta na pláty trocha kakaa,je potom pekný kontrast medzi plátmi a plnkou.
    @iwesska
    @vikusik
    @space1

    26. okt 2012

    Ja robim tiež tuto marlenku no ked to pečiem platy stačia 2hrubšie a potom jednoducho narežem ostim nožom vrubkovanim dookola a nitov prevliečiem pod tu korku a zatiahnem mam pekne symetricke platy...

    9. nov 2012