◦6 vajec ◦6 PL práškového cukru ◦4 PL hrubej múky ◦1/2 balíčka kypriaceho prášku ◦2 PL kakaa ◦1 PL oleja Na plnku: ◦150 g mletých vlašských orechov ◦6 PL mlieka ◦250 g masla ◦4 PL práškového cukru ◦2 balíčky vanilínového cukru ◦2 - 3 banány Na ozdobenie: ◦2 PL džemu podľa chuti ◦100 g čokolády na varenie ◦30 g stuženého tuku ◦2 PL nahrubo posekaných vlašských orechov
Postup:
1. Pripravíme cesto: Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Hrubú múku s práškom do pečiva preosejeme do žĺtkovej peny. Postupne vmiešame kakao a olej. Do hladkého cesta zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v predhriatej rúre pri teplote 180 °C pečieme asi 10 minút. Ešte horúci plát zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť. Potom cesto rozvinieme a papier odstránime.
3. Pripravíme plnku: Pomleté orechy vysypeme do kastróla, prilejeme horúce mlieko a na miernej teplote krátko prehrejeme. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo dobre vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a pridáme vychladnuté orechy.
4. Plnku natrieme na upečený plát. Do stredu uložíme olúpané celé banány a plát po dĺžke preložíme na polovicu.
5. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a vymiešame do hladka. Zákusok natrieme tenkou vrstvou džemu, polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a posypeme nasekanými orechmi. Necháme stuhnúť na chladnom mieste a krájame až tesne pred servírovaním
◦6 vajec
◦6 PL práškového cukru
◦4 PL hrubej múky
◦1/2 balíčka kypriaceho prášku
◦2 PL kakaa
◦1 PL oleja
Na plnku:
◦150 g mletých vlašských orechov
◦6 PL mlieka
◦250 g masla
◦4 PL práškového cukru
◦2 balíčky vanilínového cukru
◦2 - 3 banány
Na ozdobenie:
◦2 PL džemu podľa chuti
◦100 g čokolády na varenie
◦30 g stuženého tuku
◦2 PL nahrubo posekaných vlašských orechov
Postup:
1. Pripravíme cesto: Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny. Hrubú múku s práškom do pečiva preosejeme do žĺtkovej peny. Postupne vmiešame kakao a olej. Do hladkého cesta zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v predhriatej rúre pri teplote 180 °C pečieme asi 10 minút. Ešte horúci plát zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť. Potom cesto rozvinieme a papier odstránime.
3. Pripravíme plnku: Pomleté orechy vysypeme do kastróla, prilejeme horúce mlieko a na miernej teplote krátko prehrejeme. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo dobre vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom a pridáme vychladnuté orechy.
4. Plnku natrieme na upečený plát. Do stredu uložíme olúpané celé banány a plát po dĺžke preložíme na polovicu.
5. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom a vymiešame do hladka. Zákusok natrieme tenkou vrstvou džemu, polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a posypeme nasekanými orechmi. Necháme stuhnúť na chladnom mieste a krájame až tesne pred servírovaním