8 / 65
    Kurací perkelt+vývar od 1fázy + 2 + 3.....
    space1
    autor

    Kurací perkelt+vývar

    5ks kuracie stehná

    1ks cibuľa

    drvená rasca ,grilovacie korenie

    1 okopistú polievkovú lyžicu Gustinu - kukuričný škrob

    0,2 -0,3 dcl nízkotučného mlieka

    vývar

    Kuracie stehna zbavím kože a ja som dala podľa rady gurmánov najprv na 7min. do horúcej rury 200°c . Potom vyberieme dáme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou . Urobíme klasický vývar do ktorého pridáme 5ks nového korenia , 5 ks celého čierneho korenia , soľ . Ak ste v prvej fáze , tak zeleninu nepridávame , ak sme v 2 , 3 , 4 pridáme aj koreňovú zeleninu-petržlen , mrkvu kaleráb. Necháme na miernom ohni pomaličky variť cca 1 a 1/2 hod. Vyberieme stehná a rozdelíme na polovičku. Pripravíme si hrniec do ktorého dáme pokrájanú cibuľku , posypeme troškou drvenej rasce a po chvíľke , aby sa nám nespálila podlejeme troškou vývaru a necháme podusiť . Stehná posypeme grilovacím korením a pridáme ku cibuľke , chvíľu necháme spolu restovať aby sa teplom stehná zatiahli s korením . Zalejeme vývarom , tak aby stehná neboli ponorené a zakryjeme . Medzi tým si nalejeme do hrnčeka 2 dcl chladného mlieka v ktorom rozmiešame kukuričný škrob , vlejeme do hrnca a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme soľou , peprom...

    zdroj space1

    24. feb 2013

    @space1 toto vyzera mnaaam!

    28. feb 2013

    uz nech som v druhej faze...

    28. máj 2014