54 / 65
    Halászle od 2.fázy
    space1
    autor

    2 väčšie cibule
    0.5 pohára zaváraných paradajok(cca 2 dcl pohár)
    0.5 pohára zaváranej papriky (cca 2 dcl pohár, ale nie paprika v oleji)
    2 kusy menšej ryby alebo 1 väčšiu - karas, kapor....
    1 štipka soli
    1 mletá rasca
    1 mleté čierne korenie
    1 štipľavá červená paprika

    Halászlé - Príprava:

    1. Hrniec pokvapkáme kvapkou oleja, vytrieme servítkou a dobre vyhrejeme. Opražíme cibuľu, pridáme zavárané pokrájané paradajky a papriku, soľ, korenie, štipľavú červenú papriku, mletú rascu.

    2. Zalejeme vodou, vložíme ryby. Tie uviažeme do sterilnej gázy (v lekárni sa predávajú také štvorce), aby nebola polievka plná kostičiek.

    3.Po hodine rybu oberieme, vrátime do polievky a pridáme na suchej panvici popraženú lyžicu ovsených otrúb.

    4. S kúskami ryby a otrubami to necháme už len zovrieť a polievka je pripravená.

    RADA : Neodporúčam použiť mrazenú rybu typu filé, pangasius a podobne, určite by sa nedosiahla chuť polievky aká má byť.
    zdroj http://www.dukanovadieta.com/recepty/recepty/77...

    16. jan 2013