Žĺtka rozšľaháme so sladidlom a vanilkovou arómou. Pridáme škrob, otruby a prášok do pečenia a spolu rozšľaháme. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielok. Cesto pečieme v tortovej forme 20 – 25 minút pri teplote 180°.
Pripravíme si silnú kávu, do ktorej po vychladnutí pridáme 5 kvapiek rumovej arómy (alebo ešte lepšie arómy tiramisu, ak zoženieme). Kávu dáme do chladničky a pustíme sa do prípravy krému.
Krém: 600 g jemného nízkotučného tvarohu 150 – 200 g nízkotučného jogurtu ½ pohára horúcej vody 2,5 lyžičky želatíny 15 – 20 tabletiek sladidla
V horúcej vode rozpustíme sladidlo a želatínu. Necháme ju trochu vychladnúť a za stáleho šľahania pomaly prilievame do jogurtu zmiešaného s tvarohom.
Piškót pokrájame na asi 1 cm široké pásky dlhé cca 5 cm. Každý kúsok namáčame v káve, zľahka vytlačíme a ukladáme na dno pripravenej formy/nádoby. Keď je zakryté celé dno, prilievame časť krému. Potom ukladáme ďalšiu vrstvu piškótu a opäť krém. Pripravené tiramisu zľahka posypeme kakaom a vložíme na noc do chladničky
Piškót:
4 vajcia
2 zarovnané PL kukuričného škrobu
2 PL mletých ovsených otrúb
1 lyžička prášku na pečenie
10 tabl. umelého sladidla, vanilková aróma
Žĺtka rozšľaháme so sladidlom a vanilkovou arómou. Pridáme škrob, otruby a prášok do pečenia a spolu rozšľaháme. Nakoniec primiešame sneh vyšľahaný z bielok.
Cesto pečieme v tortovej forme 20 – 25 minút pri teplote 180°.
Pripravíme si silnú kávu, do ktorej po vychladnutí pridáme 5 kvapiek rumovej arómy (alebo ešte lepšie arómy tiramisu, ak zoženieme). Kávu dáme do chladničky a pustíme sa do prípravy krému.
Krém:
600 g jemného nízkotučného tvarohu
150 – 200 g nízkotučného jogurtu
½ pohára horúcej vody
2,5 lyžičky želatíny
15 – 20 tabletiek sladidla
V horúcej vode rozpustíme sladidlo a želatínu. Necháme ju trochu vychladnúť a za stáleho šľahania pomaly prilievame do jogurtu zmiešaného s tvarohom.
Piškót pokrájame na asi 1 cm široké pásky dlhé cca 5 cm. Každý kúsok namáčame v káve, zľahka vytlačíme a ukladáme na dno pripravenej formy/nádoby. Keď je zakryté celé dno, prilievame časť krému. Potom ukladáme ďalšiu vrstvu piškótu a opäť krém. Pripravené tiramisu zľahka posypeme kakaom a vložíme na noc do chladničky
Vhodné od prvej fázy diéty.
zdroj http://www.dieta-protal.sk/tiramisu/