Tipy na rýchlu a zdravú desiatu pre vášho školáka 18. september 2012, 06:00
Aj vám už dochádzajú nápady či inšpirácie, čo každé ráno pripraviť deťom do školy na desiatu? Aby to bolo zdravé a zároveň im to aj chutilo? Prinášame vám nieľkoľko lákavých, a čo je ešte lepšie, rýchlych nátierok. Za niekoľko minút im tak vyčarujeme skvelú pochúťku do školy.
Mami, toto mi natri! Foto: profimedia.sk Zdravie pre iPad Tuniaková
Tuniaka z konzervy vyberieme, rozdrvíme na malé kúsky pomocou vidličky a primiešame syr lučina. Dochutíme štipkou soli a natrieme na chlieb. Na vrch poukladáme tenké plátky uhorky. Banánovo-tvarohová
Rozmixujeme jeden zrelý banán so 100 g tvarohu, dochutíme medom a citrónovou šťavou. Alternatívou je namiesto medu aj javorový sirup či škoricový cukor. Džemovo-lučinová
Táto sladko-slaná kombinácia vaše ratolesti určtie dostane! Jednu stranu chleba natrieme lučinou, druhú jahodovým džemom a spojíme. Orieškovo-banánová
Pečivo alebo chlieb natrieme čokoládovo- orieškovou nátierkou a na vrch poukladáme na kolieska pokrájaný banán. Sladká orechová
100 g ovsených vločiek opražíme nasucho na panvici a rozmixujeme. Pridáme 3 polievkové lyžice medu, šťavu z polovice citróna, posekané sušené ovocie (marhule, slivky), premiešame a cez noc necháme odstáť v chladničke. Podávame na hrianke. Reďkovková
Do 200 g tvarohu pridáme štipku soli, nastrúhané alebo nadrobno pokrájané štyri reďkovky. Dochutíme čerstvou nasekanou pažítkou. Medovo-maslová
Ako na to? 100 g zmäknutého masla zmiešame s 3 až 4 lyžicami medu. Nátierku si môžeme pripraviť aj vopred, v chladničke vydrží a nepokazí sa. Autor: PLUS Jeden deň/zuzu
Tipy na rýchlu a zdravú desiatu pre vášho školáka
18. september 2012, 06:00
Aj vám už dochádzajú nápady či inšpirácie, čo každé ráno pripraviť deťom do školy na desiatu? Aby to bolo zdravé a zároveň im to aj chutilo? Prinášame vám nieľkoľko lákavých, a čo je ešte lepšie, rýchlych nátierok. Za niekoľko minút im tak vyčarujeme skvelú pochúťku do školy.
Mami, toto mi natri! Foto: profimedia.sk
Zdravie pre iPad
Tuniaková
Tuniaka z konzervy vyberieme, rozdrvíme na malé kúsky pomocou vidličky a primiešame syr lučina. Dochutíme štipkou soli a natrieme na chlieb. Na vrch poukladáme tenké plátky uhorky.
Banánovo-tvarohová
Rozmixujeme jeden zrelý banán so 100 g tvarohu, dochutíme medom a citrónovou šťavou. Alternatívou je namiesto medu aj javorový sirup či škoricový cukor.
Džemovo-lučinová
Táto sladko-slaná kombinácia vaše ratolesti určtie dostane! Jednu stranu chleba natrieme lučinou, druhú jahodovým džemom a spojíme.
Orieškovo-banánová
Pečivo alebo chlieb natrieme čokoládovo- orieškovou nátierkou a na vrch poukladáme na kolieska pokrájaný banán.
Sladká orechová
100 g ovsených vločiek opražíme nasucho na panvici a rozmixujeme. Pridáme 3 polievkové lyžice medu, šťavu z polovice citróna, posekané sušené ovocie (marhule, slivky), premiešame a cez noc necháme odstáť v chladničke. Podávame na hrianke.
Reďkovková
Do 200 g tvarohu pridáme štipku soli, nastrúhané alebo nadrobno pokrájané štyri reďkovky. Dochutíme čerstvou nasekanou pažítkou.
Medovo-maslová
Ako na to? 100 g zmäknutého masla zmiešame s 3 až 4 lyžicami medu. Nátierku si môžeme pripraviť aj vopred, v chladničke vydrží a nepokazí sa.
Autor: PLUS Jeden deň/zuzu