2 / 31
    Nátierky /nielen/ pre deti
    space1
    autor

    Budapeštiansky krém
    Potrebujeme: maslo, tvaroh, syr eidam , horčicu, cibuľu, soľ a chren
    Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postúharý chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme.

    Nátierka drožďová s vajcom
    Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľu, soľ, vajcia
    Postup: Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, osolíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou.

    Nátierka medová
    Potrebujeme: maslo a med
    Postup: Maslo vymiešame s medom

    Nátierka mrkvová
    Potrebujeme: maslo, mrkvu, soľ, cibuľu, mlieko
    Postup: Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame.

    Nátierka liptovská
    Potrebujeme: maslo, tvaroh, papirka mletá, soľ, cibuľa, mlieko
    Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, na jemno pokrájanú cibuľu, červenú papriku, mlieko a dobre vyšľaháme do peny.

    Nátierka lečová (zimná)
    Potrebujeme: maslo, lečo – sterilizované, soľ
    Postup: Maslo vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vyšľaháme do peny.

    Nátierka pečeňová
    Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, bravč.alebo kuracia pečeň
    Postup: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a podusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.

    Nátierka sardinková
    Potrebujeme: maslo, sardinky, soľ, cibuľa, citrón
    Postup: Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.

    Nátierka z treščej pečene
    Potrebujeme: maslo, treščia pečeň, soľ, cibuľa, citrón
    Postup: Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vyšľaháme do peny.

    Nátierka syrová s cesnakom
    Potrebujeme: maslo, syr tavený, soľ, cesnak, mlieko
    Postup: Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.

    Nátierka tvarohová s kápiou
    Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, soľ
    Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kapiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.

    Nátierka šunková
    Potrebujeme: maslo, šunka, soľ, mlieko, horčica, cibuľa
    Postup: Maslo vyšľaháme s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme.

    Nátierka tvarohová s mrkvou
    Potrebujeme: maslo, tvaroh, mrkvu, soľ
    Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh a postrúhanú mrkvu. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

    Nátierka vajcová so syrom
    Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčica, cibuľa, soľ, syr tavený
    Postup: Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny.

    Nátierka vajcová
    Potrebujeme: maslo, vajcia, mlieko, horčicu, cibuľu, soľ
    Postup: Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame.

    Nátierka viedenská
    Potrebujeme: maslo, tvaroh, kapia, horčica, cibuľa, soľ
    Postup: Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kapiu, cibuľu a dochutíme hročicou. Osolíme podľa chuti a vyšľaháme.

    Nátierka džemová
    Potrebujeme: maslo, džem
    Postup: Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo grahamový rohlík.

    Nátierka drožďová
    Potrebujeme: maslo, droždie, cibuľa, soľ, olej
    Postup: Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté opražené droždie, vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.

    Nátierka z nivy
    Potrebujeme: maslo, syr Niva, mlieko
    Postup: Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme.

    Nátierka z kuracieho mäsa
    Potrebujeme: maslo, olej, soľ, cibuľa, horčica, kurča
    Postup: Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame.

    Nátierka zeleninová (letná)
    Potrebujeme: maslo, vajcia, soľ, paprika zeleninová, rajčiny, cibuľa
    Postup: Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame

    15. okt 2012

    Som prave taketo nieco hladala🙂 Dakujemm za inspiraciu!!!

    10. nov 2012

    jeeej, a toto je aké perfektné, skúsim tu drožďovú, čo na to moja malá aj veľká 🙂 a ani ten budapeštiansky krém urobím, dík 🙂

    5. dec 2012