že mňááám 🙂
Dnes so urobila privarok a masko a super.Este som neskusala zemiakovy privarok a vydaril sa a je vyborny.
Podla tohoto,ja robievam privarky,ale zemiakovy som este nerobila a kedze som tehotna,dostala som z tvojej fotky chut na tento zemiakovy a super...🙂
Dakujem,este som si bola nabrat a synator si tiez pytal duplu🙂
Potrebujeme:
- Zemiaky 1kg
- Nové korenie cca 6ks
- čierne celé korenie 6ks
- Bobkový list cca.4
- Smotanu na šľahanie , alebo varenie 250 ml
- Hladkú múku 1 polievkovú lyžicu /okopistú / alebo 2 zarovnané
- 1 malú cibuľku
-1 strúčik cesnaku
- Soľ cca 1 čajovú lyžičku
- Cukor cca 5čl
- Ocot podľa potreby ja dávam 2 PL
Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť ,zalejeme vodou tak, aby boli tesne ponorené tak nad 1,5 cm vody nad zemiakmi. Pridáme nové korenie, celé čierne korenie-peper, bobkový list , pokrájanú cibuľku aj cesnak na drobno a trochu posolíme a necháme variť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu , v ktorej sme rozhabarkovali do hladka, hladkú múku. Ochutíme soľou a cukrom a miešame do zahustenia .Po odstavení z plameňa pridáme troška octu. Podávame s pečeným špekáčikom rep. fašírkou a volským okom , alebo len s vajíčkom , môže byť uvarené na tvrdo , rozrežeme na pol a jestem 🙂