32 / 32
    Zemiaky na kyslo s fašírkou , alebo iba s vajíčkom
    Komentár bol odstránený
    space1
    autor

    Potrebujeme:

    - Zemiaky 1kg
    - Nové korenie cca 6ks
    - čierne celé korenie 6ks
    - Bobkový list cca.4
    - Smotanu na šľahanie , alebo varenie 250 ml
    - Hladkú múku 1 polievkovú lyžicu /okopistú / alebo 2 zarovnané
    - 1 malú cibuľku
    -1 strúčik cesnaku
    - Soľ cca 1 čajovú lyžičku
    - Cukor cca 5čl
    - Ocot podľa potreby ja dávam 2 PL
    Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť ,zalejeme vodou tak, aby boli tesne ponorené tak nad 1,5 cm vody nad zemiakmi. Pridáme nové korenie, celé čierne korenie-peper, bobkový list , pokrájanú cibuľku aj cesnak na drobno a trochu posolíme a necháme variť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu , v ktorej sme rozhabarkovali do hladka, hladkú múku. Ochutíme soľou a cukrom a miešame do zahustenia .Po odstavení z plameňa pridáme troška octu. Podávame s pečeným špekáčikom rep. fašírkou a volským okom , alebo len s vajíčkom , môže byť uvarené na tvrdo , rozrežeme na pol a jestem 🙂

    3. jan 2013

    že mňááám 🙂

    4. jan 2013
    space1
    autor

    @10zabka joj som dlho nerobila , fakt som si pochutila že mňááám 😀

    4. jan 2013

    Dnes so urobila privarok a masko a super.Este som neskusala zemiakovy privarok a vydaril sa a je vyborny.

    5. jan 2013
    space1
    autor

    @denka1 však 😉 podľa tohto receptu , či iný si robila?

    5. jan 2013

    Podla tohoto,ja robievam privarky,ale zemiakovy som este nerobila a kedze som tehotna,dostala som z tvojej fotky chut na tento zemiakovy a super...🙂

    5. jan 2013
    space1
    autor

    @denka1 🙂 jáj tak to som rada , že šmakoval, sladko-kyslé, tak to je ten správny recept pre tehuľky 🙂 držkajte sa

    5. jan 2013

    Dakujem,este som si bola nabrat a synator si tiez pytal duplu🙂

    5. jan 2013
    Komentár bol odstránený