31 / 32
    Tekvicový prívarok foto použité http://ukastelanathumb.cmsimple.sk/
    Komentár bol odstránený
    space1
    autor

    @nika19918 🙂 ja ho robím takto , skús pozrieť aj net. možno ešte niečo nájdeš 🙂

    28. dec 2012
    space1
    autor

    Tekvicu prepolíme a lyžicou vydlabeme jadierka a nepoužiteľný stred. Tekvicu pokrájame na menšie časti a nastrúhame. /ja ju strúham na tom najmenšom , mám ju rada jemnú/
    Na oleji orestujem cibuľu pokrájanú nadrobno do sklovita, pridám trošku rasce, môže byť aj mletá a pridám tekvicu. Osolím pre začiatok len 1 čL soli pomiešame, chvíľu restujeme (3 - 5 min), vidíme, že tekvica púšťa šťavu. Budeme ju dusiť, takže potrebujeme ju podliať. Pridáme len toľko vody, aby tekvica nebola celá ponorená. Zamiešame a prikryjeme. Pri mladej tekvičke stačí úplne max.10 minút ./ aby nebola ako „blato“/ Kým sa dusí, pripravíme si zátrepku zo smotany/resp.zimným mliekom / hm..je zimnom spisovne? No proste nie v teplom/ a hladkej múky. Pre toto množstvo asi tak 1/4 l smotany/a pod./ a 2 PL múky rozhabarkujeme, aby neboli hrčky a nalejeme k tekvici, pričom ju miešame. /ja dolievam postupne , a miešaním vidím, ako mi hustne , lebo nepáči sa mi postup : vkydneme ..zhustne...a tak dokola / stále miešame, aby omáčka neprihorela. Necháme ju povrieť asi 2 minúty, nezabúdame miešať. Odstavenú omáčku dochutíme. . dosolíme podľa chuti, pridáme cukor a ocot tiež podľa toho, ako máte radi. (podobne , ako ked robíš šťavu na šalát) A na záver môžeme pridať kôpor - čerstvý, mrazený, akýkoľvek. Ja ho ani nedávam , je aj tak chutný..

    28. dec 2012

    @space1 Ďakujeeeeeeeem 🙂)

    28. dec 2012