tak toto vyzerá fakt super, skúsim, dík 🙂
Pozname...ina delikatesa toto! 🙂
super vyzera a fantasticky chutí 🙂
aj ja ju robievam, u nás je veľmi obľúbená, ja odporúčam 🙂
to vyzera vyborne.mnam:)
odložené... ďakujem 🙂
kde teraz dostat kupit čerstvy špenat?
moze byt aj marazeny? vsak 🙂
Zelená roláda
Ingrediencie:
Cesto: 1 000 g čerstvého špenátu, 100 g hladkej múky, 3 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, mletý muškátový oriešok
Plnka: 125 g masla, 1 črievko topeného syra, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 cibuľa, 1/2 červenej a 1/2 žltej papriky, tuk na potretie papiera na pečenie, mleté čierne korenie, vegeta, soľ
Postup:
Špenát očistíme, sparíme, necháme vychladnúť a najemno posekáme. Vložíme do misy, kde sa nám bude dobre miešať, pridáme tri žĺtky, múku, prelisované strúčiky cesnaku, dochutíme mletým muškátovým orieškom, trochou soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Nepečieme príliš dlho, aby sa roláda nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Medzitým nadrobno pokrájame uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme najemno nasekanú cibuľku, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie, dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou, zemiakovým pyré a čerstvým šalátom.