3 / 32
    Divoká ryža s kuracím mäsom
    space1
    autor

    400 g kuracieho mäsa - nakrájaného na širšie rezance
    250 g šampiňónov
    250 g ryže
    250 g mrazenej baby mrkvy
    300 ml zeleninového vývaru
    3 lyžice oleja

    postup prípravy

    Na oleji orestujte mäso. K mäsu pridajte prepláchnutú ryžu a zalejte vývarom. Za občasného miešania duste 15 minút. Pridajte nakrájané šampiňóny a baby mrkvu. Ak je potrebné, pridajte vývar. Duste ešte 10 minút.

    príloha môže byť : kapustový šalát s mrkvou
    300 g bielej kapusty
    2 ks mrkvy
    3 lyžice majonézy
    150 g bieleho jogurtu
    2 lyžice citrónovej šťavy
    2 štipky soli
    1 lyžica medu
    1 lyžica citrónovej kôry
    2 štipky čerstvo namletého korenia

    postup prípravy

    Kapustu nakrájajte na veľmi tenké prúžky. Pridajte soľ a rukami dôkladne postláčajte.
    Pridajte očistenú nastrúhanú mrkvu, citrónovú kôru aj šťavu, med, korenie, majonézu alebo jogurt alebo aj aj podľa chute. Dôkladne premiešajte a nechajte aspoň hodinu odpočinúť.
    zdroj http://uvarene.medzizenami.sk

    31. okt 2012