400 g kuracieho mäsa - nakrájaného na širšie rezance 250 g šampiňónov 250 g ryže 250 g mrazenej baby mrkvy 300 ml zeleninového vývaru 3 lyžice oleja
postup prípravy
Na oleji orestujte mäso. K mäsu pridajte prepláchnutú ryžu a zalejte vývarom. Za občasného miešania duste 15 minút. Pridajte nakrájané šampiňóny a baby mrkvu. Ak je potrebné, pridajte vývar. Duste ešte 10 minút.
príloha môže byť : kapustový šalát s mrkvou 300 g bielej kapusty 2 ks mrkvy 3 lyžice majonézy 150 g bieleho jogurtu 2 lyžice citrónovej šťavy 2 štipky soli 1 lyžica medu 1 lyžica citrónovej kôry 2 štipky čerstvo namletého korenia
postup prípravy
Kapustu nakrájajte na veľmi tenké prúžky. Pridajte soľ a rukami dôkladne postláčajte. Pridajte očistenú nastrúhanú mrkvu, citrónovú kôru aj šťavu, med, korenie, majonézu alebo jogurt alebo aj aj podľa chute. Dôkladne premiešajte a nechajte aspoň hodinu odpočinúť. zdroj http://uvarene.medzizenami.sk
400 g kuracieho mäsa - nakrájaného na širšie rezance
250 g šampiňónov
250 g ryže
250 g mrazenej baby mrkvy
300 ml zeleninového vývaru
3 lyžice oleja
postup prípravy
Na oleji orestujte mäso. K mäsu pridajte prepláchnutú ryžu a zalejte vývarom. Za občasného miešania duste 15 minút. Pridajte nakrájané šampiňóny a baby mrkvu. Ak je potrebné, pridajte vývar. Duste ešte 10 minút.
príloha môže byť : kapustový šalát s mrkvou
300 g bielej kapusty
2 ks mrkvy
3 lyžice majonézy
150 g bieleho jogurtu
2 lyžice citrónovej šťavy
2 štipky soli
1 lyžica medu
1 lyžica citrónovej kôry
2 štipky čerstvo namletého korenia
postup prípravy
Kapustu nakrájajte na veľmi tenké prúžky. Pridajte soľ a rukami dôkladne postláčajte.
Pridajte očistenú nastrúhanú mrkvu, citrónovú kôru aj šťavu, med, korenie, majonézu alebo jogurt alebo aj aj podľa chute. Dôkladne premiešajte a nechajte aspoň hodinu odpočinúť.
zdroj http://uvarene.medzizenami.sk