Ingrediencie: Mäsová zmes (mleté bravčové mäso 500 g, ryža 1 hrnček, vajce 1 ks, strú-hanka, 1-2 polievková lyžica, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie,oregano, majorán, zelená paprika 2 ks resp.aj viac podľa vašej chuti ja osobne papriku nemusím , ale dodá tú správnu chuť Paradajková omáčka (paradajkový pretlak 500 g, zeleninový vývar 400 ml ked nemám tak stačí aj voda olej, majorán ja iba trolinku alebo vôbec páli ma z neho záha, soľ, múka hladká 2 kávové lyžičky, bobkový list 2 ks, celé korenie 6 ks, nové korenie 2 ks, klinčeky na tie notoricky zabúdam 4 ks, cukor kryštálový 2-3 polievkové lyžice resp.podľa potreby a ešte dochucujem trochu octom Postup prípravy: Zmiešame mleté mäso, do polomäkka uvarenú ryžu a surové vajce. Zmes dochutíme soľou, mletým čiernym korením, sušeným majoránom a oreganom. Podľa potreby zahustím strúhankou. Papriky umyjeme, odrežeme vršky, odstránime jaderník, odrežeme špičku papriky, aby pri varení mohol unikať vzduch. Papriky naplníme mäsovou zmesou. Zo zvyšku vyformujeme guľky. Z oleja a hladkej múky urobíme zápražku a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, celé a nové korenie, klinčeky, dochutíme cukrom, soľou, korením a sušeným majoránom. Premiešame a necháme prejsť varom. Po zovretí vložíme do omáčky papriky, guľky a na miernom ohni varíme pod pokrievkou 45 minút. Na konci pridám podľa potreby a chuti ocot.
Ingrediencie:
Mäsová zmes (mleté bravčové mäso 500 g, ryža 1 hrnček, vajce 1 ks, strú-hanka, 1-2 polievková lyžica, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie,oregano, majorán, zelená paprika 2 ks resp.aj viac podľa vašej chuti ja osobne papriku nemusím , ale dodá tú správnu chuť
Paradajková omáčka (paradajkový pretlak 500 g, zeleninový vývar 400 ml ked nemám tak stačí aj voda olej, majorán ja iba trolinku alebo vôbec páli ma z neho záha, soľ, múka hladká 2 kávové lyžičky, bobkový list 2 ks, celé korenie 6 ks, nové korenie 2 ks, klinčeky na tie notoricky zabúdam 4 ks, cukor kryštálový 2-3 polievkové lyžice resp.podľa potreby a ešte dochucujem trochu octom
Postup prípravy:
Zmiešame mleté mäso, do polomäkka uvarenú ryžu a surové vajce. Zmes dochutíme soľou, mletým čiernym korením, sušeným majoránom a oreganom. Podľa potreby zahustím strúhankou. Papriky umyjeme, odrežeme vršky, odstránime jaderník, odrežeme špičku papriky, aby pri varení mohol unikať vzduch. Papriky naplníme mäsovou zmesou. Zo zvyšku vyformujeme guľky. Z oleja a hladkej múky urobíme zápražku a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, celé a nové korenie, klinčeky, dochutíme cukrom, soľou, korením a sušeným majoránom. Premiešame a necháme prejsť varom. Po zovretí vložíme do omáčky papriky, guľky a na miernom ohni varíme pod pokrievkou 45 minút. Na konci pridám podľa potreby a chuti ocot.