polievočka je výborná prave sme ju papali už som si ju aj odpisala a budem ju pravidelne robiť dakujem za super rýchly zdravý a chutný recept ja som namiesto masla dala olivový olej muky som dala len 1 lyžičku petrženovej vnate som dala dosť vela mne to chutilo aj ked deti by asi ocenili menej robila som v kuchte bolo to raz dva🙂
6 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžica vegetky, 1 lyžica masla, 1 lyžička rasce, 2 lyžice múky, 2 lyžičky posekanej petržlenovej vňate, starší chlieb alebo pečivo, 4 lyžice oleja, soľ
Postup:
Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka. Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu pomixujeme. Chlieb nakrájame na kocky a na tefl ónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme. Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.