23 / 32
    Zelerová polievka
    space1
    autor

    pre 4 až 5 osôb

    Potrebujeme:

    1 stredne veľký zeler
    1,5 l vody
    1-2 tvrdšie rožky
    2 kocky mäsového bujónu
    150-200 ml smotany na varenie / ked nemáte tak stačí mlieko/
    1 lyžičku vegety (podľa chuti)
    2 lyžice sójovej omáčky
    olivový olej
    za hrsť posekanej zelerovej vňate

    Postup:
    1. Zeler očistíme, pokrájame na väčšie kocky a vložíme do hrnca s vriacou vodou. Pridáme pokrájané rožky a varíme 5 až 10 minút domäkka. Odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na sporák.
    2. Privedieme do varu a pridáme kocky bujónu. Smotanu - alebo mlieko vymiešame s vegetou a so sójovou omáčkou a pridáme do polievky. Dobre premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
    3. Jednotlivé porcie polievky pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme posekanou zelerovou vňaťou.

    16. okt 2012