1 stredne veľký zeler 1,5 l vody 1-2 tvrdšie rožky 2 kocky mäsového bujónu 150-200 ml smotany na varenie / ked nemáte tak stačí mlieko/ 1 lyžičku vegety (podľa chuti) 2 lyžice sójovej omáčky olivový olej za hrsť posekanej zelerovej vňate
Postup: 1. Zeler očistíme, pokrájame na väčšie kocky a vložíme do hrnca s vriacou vodou. Pridáme pokrájané rožky a varíme 5 až 10 minút domäkka. Odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na sporák. 2. Privedieme do varu a pridáme kocky bujónu. Smotanu - alebo mlieko vymiešame s vegetou a so sójovou omáčkou a pridáme do polievky. Dobre premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. 3. Jednotlivé porcie polievky pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme posekanou zelerovou vňaťou.
pre 4 až 5 osôb
Potrebujeme:
1 stredne veľký zeler
1,5 l vody
1-2 tvrdšie rožky
2 kocky mäsového bujónu
150-200 ml smotany na varenie / ked nemáte tak stačí mlieko/
1 lyžičku vegety (podľa chuti)
2 lyžice sójovej omáčky
olivový olej
za hrsť posekanej zelerovej vňate
Postup:
1. Zeler očistíme, pokrájame na väčšie kocky a vložíme do hrnca s vriacou vodou. Pridáme pokrájané rožky a varíme 5 až 10 minút domäkka. Odstavíme z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom a vrátime na sporák.
2. Privedieme do varu a pridáme kocky bujónu. Smotanu - alebo mlieko vymiešame s vegetou a so sójovou omáčkou a pridáme do polievky. Dobre premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa.
3. Jednotlivé porcie polievky pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme posekanou zelerovou vňaťou.