1 kg hovädzieho mäsa 1 ks cibule, koreňovej zeleniny, divoké korenie (čierne korenie, bobkový list, nové korenie) 100g hladkej múky 50g masla 0,5 l smotany kyslá smotana kôpor čerstvý alebo sterilizovaný (1 zväzok alebo 1 hrnček i s nálevom) soľ ocot kryštáľový cukor
Postup:
Hovädzie mäso uvaríme s koreňovou zeleninou, cibuľou a divokým korením do mäkka. Vývar zahustíme samostatne pripravenou zápražkou, aby nebolo cítiť surovú múku a pridáme smotanu, dochutíme soľou, octom a cukrom. Precedíme a na koniec pridáme nasekaný čerstvý kôpor a kyslú smotanu. Rozmixujeme a ešte dochutíme soľou, octom a cukrom. Podávame so zemiakmi, kysnutou knedľou alebo karlovarskými knedličkami.
Varí pre vás Jaro Žídek
Prísady:
1 kg hovädzieho mäsa
1 ks cibule, koreňovej zeleniny, divoké korenie (čierne korenie, bobkový list, nové korenie)
100g hladkej múky
50g masla
0,5 l smotany
kyslá smotana
kôpor čerstvý alebo sterilizovaný (1 zväzok alebo 1 hrnček i s nálevom)
soľ
ocot
kryštáľový cukor
Postup:
Hovädzie mäso uvaríme s koreňovou zeleninou, cibuľou a divokým korením do mäkka. Vývar zahustíme samostatne pripravenou zápražkou, aby nebolo cítiť surovú múku a pridáme smotanu, dochutíme soľou, octom a cukrom. Precedíme a na koniec pridáme nasekaný čerstvý kôpor a kyslú smotanu. Rozmixujeme a ešte dochutíme soľou, octom a cukrom.
Podávame so zemiakmi, kysnutou knedľou alebo karlovarskými knedličkami.