21 / 32
    Soté v zemiakovej placke , alebo inak chalupárske
    space1
    autor

    Potrebujeme:

    400 g bravčového alebo kuracieho mäsa
    1 cibuľu
    2 strúčiky cesnaku
    olej
    soľ
    korenie
    drvenú rascu
    červenú papriku
    sójovú omáčku
    150 g tvrdého syra na strúhanie
    1 sladko-kyslú omáčku (lečo)
    2 PL hladkej múky

    Zemiakové placky:
    500 g ošúpanych zemiakov
    200 g hladkej múky
    2 strúčiky cesnaku
    1 vajíčko
    soľ
    mleté čierne korenie
    majorán
    olej
    Bravčové soté v zemiakovej placke

    Ako na to:

    Cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky a orestujeme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na pásiky, pretlačený cesnak, pridáme koreniny, papriku, 1 PL sójovej omáčky, podlejeme vodou asi 2 dl a necháme dusiť do mäkka. Keď je mäso mäkké pridáme sladko-kyslú omáčku (LIDL) alebo lečo, zahustíme hladkou múkou a prevaríme.

    Suroviny na zemiakové placky si zmiešame dokopy a pražíme na oleji placky priemeru klasickej palacinky.

    Mäsovou zmesou plníme zemiakovú placku, navrch nastrúhame syr.

    16. okt 2012

    Toto strasne lubim! Hned by som si dala! 🙂

    20. okt 2012